Connect with us
Incendiu pe Transfăgărășan. Un elicopter special a ajuns de la Iași

Știri

Incendiu pe Transfăgărășan. Un elicopter special a ajuns de la Iași. TRAFIC OPRIT pe DN 7 C. Video

Un puternic incendiu a izbucnit pe Transfăgărășan. Este vorba despre un incendiu de vegetație, iar pentru oprirea calamității au intervenit forțe speciale. Un elicopter a ajuns chiar de la Iași.

Trafic oprit pe DN 7C

Flăcările s-au extins astăzi în zona Cetății Poenari. „Având în vedere terenul abrupt, nu se poate interveni de la sol. Am solicitat intervenţia unui elicopter. (…)

Aşteptăm să ajungă elicopterul de la Iaşi, între timp, căutăm soluţii pentru a realiza şi un releu cu motopompe”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, căpitanul Mădălina Epure.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 7C Transfăgărăşan, la kilometrul 57, s-a produs un incendiu de vegetaţie în comuna Arefu, judeţul Argeş, în zona Cetăţii Poenari.

Având în vedere că din cauza acestuia mai multe pietre au căzut pe suprafaţa carosabilă, circulaţia rutieră este oprită la scurte intervale de timp, în vederea înlăturării obstacolelor şi eliberării drumului.

Traficul este supravegheat şi fluidizat prin dirijare, alternativ, de către poliţiştii rutieri, fără a fi înregistrate probleme deosebite”, se arată în informarea citată.

Conform ISU, incendiul s-a extins pe o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați. La gața locului au ajuns imediat mai multe autospeciale. După izbucnirea incendiului, 50 de turiști care se aflau spre cetate au fost întorși din drum.

Incendiu în Asău, județul Bacău. 175 de pompieri au intervenit pentru stingerea flăcărilor

Incendiul s-a produs în comuna Arefu, județul Argeș. Circulația rutieră, după cum am arătat în rândurile de mai sus, a fost oprită.

Momentan nu există informații în plus.

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top