Connect with us
Alegeri locale 2020. MAI anunţă măsuri speciale pentru ziua de 27 septembrie

Alegeri Locale 2020

Alegeri locale 2020. MAI anunţă măsuri speciale pentru ziua de 27 septembrie

Alegeri locale 2020. Au început pregătirile pe ultima sută de metri. Reprezentanții MAI au anunțat care sunt măsurile speciale care se vor lua pentru acest scrutin.

Sâmbătă, cu o zi înainte de algeri, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că vor exista zone speciale de intervenţie în toate judeţele ţării. De asmenea, se vor forma echipe de control care să verifice modul în care poliţiştii îşi îndeplinesc misiunile.

Cum se vor desfășura alegerile locale 2020

Votul de duminică, 27 septembrie, vin cu noutăți pentru electorat, din cauza condițiilor speciale în care se desfășoară procesul de votare. Peste 19 milioane de români cu drept de vot sunt chemați la urne pentru a-și alege reprezentanții pentru următorii 4 ani.

La alegerile locale, se poate vota doar în orașul de reședință, de aceea, autoritățile verifică atent ca votanții să aparțină de locul unde își exercită dreptul la vot. De asemenea, vor fi verificați cei care au viză de flotant sau viză de reședință.

„Atenţionăm persoanele care au solicitat aceste vize în scop electoral că personalul MAI este la datorie şi acolo unde se vor constata încălcări ale termenelor legale se vor dispune măsuri în consecinţă”, a afirmat chestorul Bogdan Despescu, la conferința MAI.

MAI, măsuri speciale pentru alegerile locale din 27 septembrie

Duminică, cetățenii României vor participa la primul scrutin electoral de la debutul pandemiei. Românii vor merge la urne pentru a-și alege primarii și consilierii locali, dar și județeni. Pentru ca procesul electoral să se desfășoare în cele mai bune condiții, Ministerul Afacerilor Interne a luat toate măsurile necesare.

“Am luat câteva decizii importante pentru a asigura derularea procesului electoral în cele mai bune condiţii. Şi la aceste alegeri am dispus constituirea de zone speciale de intervenţie în 689 de localităţi, în toate judeţele ţării. Pentru acest lucru, am evaluat împreună cu specialiştii din minister patru criterii: istoricul incidentelor, incidentele actuale din campania electorală, vizele de flotant, cât şi datele şi informaţiile deţinute fie de către Ministerul Afacerilor Interne, fie că s-au regăsit în spaţiul public în surse deschise”, a declarat Marcel Vela, în cadrul conferinței de presă de la sediul MAI.

Marcel Vela a anunțat că, în acest an, au fost constituite echipe operative şi rezerve de intervenţie în fiecare judeţ. Ministrula declarat că în toată ţara au fost stablite 689 de „zone speciale de intervenţie”. Acestea vor fi amplasate unde există un potenţial mai mare de producere a unor incidente.

“O a doua decizie pe care am luat-o a fost cu privire la constituirea unor echipe operative şi rezerve de intervenţie în fiecare judeţ, astfel încât la orice apel la 112, la orice incident să fim prezenţi în cel mai scurt timp. Totodată, la fiecare inspectorat judeţean, aşadar în fiecare judeţ din România, sunt echipe care vor monitoriza şi vor îndruma inspectoratele judeţene. Încă din data de 25 (septembrie – n.r.) am detaşat 82 de ofiţeri de la nivel central la nivel judeţean în misiune de monitorizare şi îndrumare”, a declarat Vela.

De asemenea, pe teren vor exista echipe de control pentru alegerile locale. Rolul acestora va fi să verifice modul în care poliţiştii îşi îndeplinesc misiunile.

“La nivelul zonelor care sunt formate între 4 şi 5 judeţe vor activa echipe de control din cadrul Corpului de control al ministrului Afacerilor Interne, împreună cu colegi din Corpul de control de la IGPR sau de la Frontieră sau de la Jandarmerie, astfel încât aceştia vor verifica modul în care îşi îndeplinesc angajaţii ministerului misiunile pe care le au în competenţă”, a declarat ministrul în conferința de sâmbătă.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top