Connect with us
Dosare penale după alegerile locale. Acuzații de fraudă electorală în Sectorul1

Alegeri Locale 2020

Dosare penale după alegerile locale. Acuzații de fraudă electorală în Sectorul1

Alegerile locale de anul acesta au fost unele controversate. Scrutinul a fost unul atipic atât din cauza faptului că oamenii au fost nevoiți să respecte mai multe măsuri de prevenire, dar și pentru că situația s-a complicat, au existat mai multe scandaluri și lucrurile au degenerat. Unul dintre cele mai mari scandaluri a luat amploare în Sectorul 1. Astfel, PSD cere anularea alegerilor de duminică, folosind drept argument o serie de imagini în care susține că ar apărea membri USR-PLUS.

PSD cere să fie anulate alegerile locale

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 anunță că au fost înregistrate două dosare penale după alegerile locale din Sectorul 1. Astfel, primul dosar penal a fost deschis în urma acuzațiilor aduse de membrii PNL și USR-PLUS care susțineau că mai mulți oameni aflați sub conducerea candidatului PSD, Daniel Tudorache, ar  fi sustras procese verbale de la alegerile de duminică. Cercetările au ca obiect săvârșirea infracțiunii de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Cel de-al doilea dosar penal a fost deschis după ce a fost făcută o sesizare în urma apariției în spațiul public a unor imagini din sala în care sunt ținuți sacii cu voturi și are ca obiect tentativă la infracțiunea de falsificare a documentelor și evidențelor electorale.

Conform membrilor PSD care cer anularea alegerilor de duminică, în imagini ar apărea membri USR-PLUS, care ar fura voturi. În imagini, aceștia ar apărea umblând în sacii cu voturi, însă în prezența jandarmilor. Direcția Generală de Jandarmi București a transmis că acordul de a intra în sala respectivă este dat de președintele biroului electoral de sector și de fiecare dată este întocmit un proces-verbal.

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare”, a transmis Direcția Generală de Jandarmi București.

De altfel, și noul primar ales al Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că nu a existat nicio fraudă la alegeri și că în imagini apare și președintele Biroului Electoral Sector 1, procurorul Sprâncu Nicolae, așa cum prevede legislația.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Alegeri Locale 2020

To Top