Connect with us
Barack Obama i-a transmis un avertisment republicanului Trump, legat de faptul că acesta nu a dat asigurăr că va accepta rezultatul alegerilor.

Știri

Alegeri SUA: Barack Obama îi transmite un avertisment lui Donald Trump

Preşedintele american Barack Obama a descris joi drept “periculos” şi o lovitură dată democraţiei SUA faptul că Donald Trump nu a dat asigurări că va accepta rezultatul alegerilor, anunță news.ro.

La un miting electoral din Miami, pentru candidata democrată Hillary Clinton, Obama a atras atenţia că semănarea îndoielii în rândul populaţiei în legătură cu legitimitatea alegerilor îi ajută pe inamicii ţării.

“Le faci treaba adversarilor noştri, pentru că democraţia noastră depinde de faptul că oamenii ştiu că votul lor contează”, a afirmat Obama.

La rândul său, Prima Doamna Michelle Obama a avertizat joi: “Nu ţii democraţia americană în suspans”.

Citește și: Ultima dezbatere tv dintre Hillary Clinton și Donald Trump. Confruntarea a fost presărată de atacuri amare

Citește și: Donald Trump acuză presa de fraudarea alegerilor

Republicanul Donald Trump a declarat joi după-amiază că va accepta doar rezultatele unor alegeri prezidenţiale ”clare”, dacă va câştiga. Până atunci, însă, îşi rezervă dreptul de a lansa o acţiune legală împotriva unei posibile fraude electorale.

Declaraţia a venit la doar câteva ore după ultima dezbatere prezidenţială, în care miliardarul republican a evitat să răspundă la întrebarea legată de recunoaşterea rezultatelor scrutinului prezidenţial. “Vă voi spune când va veni momentul, vă voi ţine în suspans”, a spus republicanul în dezbaterea electorală.

Declaraţiile controversate ale miliardarului au stârnit critici acide inclusiv din partea elitei Partidului Republican.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top