Connect with us
Curs valutar BNR 10 iunie 2021. Cât costă un euro astăzi

Curs valutar

Curs valutar BNR 10 iunie 2021. Cât a scăzut Euro la penultimul curs al săptămânii

Curs valutar BNR 10 iunie 2021. Cât a ajuns să coste moneda euro. BNR publică noul curs valutar la ora 13.00. Acesta va fi valabil până mâine la aceeași oră. Aflați aici care sunt cotațiile celor mai importante monede ale lumii.

Cursul valutar al zilei de joi, 10 iunie

De luni până vineri, Banca Națională a României publică cursul valutar al celor mai importante monede ale lumii, începând cu euro – moneda unică europeană. Huff.ro actualizează datele în timp real, astfel că puteți afla aici noile cotații.

Curs valutar BNR 10 iunie 2021. Cât a scăzut Euro la penultimul curs al săptămânii

Curs valutar Euro

1 euro = 4.9218 Lei
Euro se menține peste pragul psihologic de 4,90 de lei, dar fluctuează destul de mult. Cea mai mică valoare a acestei monede, din ultima săptămână a fost 4.9197 lei.

Curs valutar Dolarul american

1 dolar american = 4.0459 Lei
Dolarul american a înregistrat scăderi consecutive în ultima săptămână, cea mai recentă cotație fiind 4.0392 lei.

Curs valutar Lira sterlină

o liră sterlină = 5.7025 Lei

Lira sterlină s-a bucurat de o ușoară creștere după ce o perioadă a înregistrat fluctuații semnificative. La cursul valutar de miercuri, 9 iunie, lira a fost cotată la 5.724 lei.

Curs valutar Francul elvețian

1 franc elvețian = 4.5131 Lei

Dolarul american este moneda care se află pe un trend ascendent. 1 dolar a fost cotat la 4.509 lei, la cursul valutar de miercuri, 9 iunie.

Alocațiile nu cresc anul acesta

În 2021 nu va mai fi nicio majorare a alocațiilor, deși următoarea creștere ar fi trebuit să aibă loc la 1 iulie 2021. Premierul Florin Cîțu spune că nu se va opri doar la dublarea alocațiilor și că următoarea majorare va fi în ianuarie 2022.

Până acu, din cele cinci majorări anunțate, s-au făcut două. A treia se va face la 1 ianuarie 2022. Cîțu spune că reducerea deficitului bugetar este un efort la care toți trebuie să participăm.

„A fost o creștere anul trecut, a fost o creștere și anul acesta, când în multe țări din UE nu se făceau aceste creșteri. O să fie și mai mult, haideți să vedem formula. De ce să ne oprim la 300 de lei, alocațiile vor crește în fiecare an în perioada următoare și se vor duce în sus. De ce să ne oprim doar la dublarea alocațiilor când pot să fie triplate? Dacă avem un plan clar, transparent, predictibil, putem să creștem alocațiile în fiecare an. Dacă nu, și facem creșteri ad-hoc, cum erau în trecut, atunci creăm probleme de sustenabilitate fiscală”, a spus Florin Cîțu.

În România, la acest moment, cuantumul alocației pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copiii cu handicap este 427 de lei, în timp ce alocațiile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani sunt în valoare de 214 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top