Connect with us

Curs valutar

Curs valutar BNR 9 iunie 2021. Cât a ajuns să coste 1 EURO

Curs valutar BNR iunie 2021. Miercuri, la ora 13.00 va fi actualizat cursul valutar cu cele mai noi cotații ale monedelor. Euro, dolarul american, lira sterlină și francul elvețian sunt cele mai importante monede ale lumii. Aflați aici care este valoarea lor în lei, după ședința BNR de astăzi.

Cursul valutar al zilei de miercuri, 9 iunie 2021

Banca Națională a României afișează cursul valutar de luni până vineri, la orele 13.00. Cursul BNR este valabil 24 de ore. Huff.ro actualizează datele în timp real, astfel că poți afla aici câți lei costă un euro.

Curs valutar BNR 9 iunie 2021. Cât a ajuns să coste 1 EURO

Curs valutar Euro

1 euro = 4.9232 Lei
Moneda euro a scăzut ușor la ședința BNR de marți, 8 iunie, însă se menține peste pragul psihologic de 4,90. Începând din 2 iunie, această monedă a înregistrat creșteri succesive, până la 4,9229 lei.

Curs valutar Dolarul american

1 dolar american = 4.0392 Lei
Dolarul american a scăzut la cursul valutar precedent, ajungând să fie cotat la 4.0446 lei. Cea mai mare cotație a acestei monede, din ultima săptămână, a fost 4.0636 lei.

Curs valutar Lira sterlină

o liră sterlină = 5.7240 Lei
Lira a scăzut semnificativ la 5.718 lei, după ce la cursul valutar de săptămâna trecută a fost 5.705 lei. Această monedă fluctuează foarte mult, mai ales în ultima perioadă.

Curs valutar Francul elvețian

1 franc elvețian = 4.509 Lei

Francul elvețian este moneda care s-a bucurat de o creștere succesivă până la 4.5075 lei. Cea mai mică valoare a acestei monede a fost înregistrată la cursul valutar din 2 iunie, când 1 franc a fost cotat la 4.4808 lei.

Prima țară din lume care are Bitcoin ca mijloc legal de plată

El Salvador este prima țară din lume care a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată. Criptomoneda va fi folosită în paralel cu cu dolarul american, care este moneda oficială a țării.

Pe termen scurt, va genera locuri noi de muncă și va ajuta la incluziunea financiară a miilor de locuri de muncă din afara economie formale, spune președintele El Salvador.

Nayib Bukele spune că adoptarea monedei Bitcoin va conduce spre accentuarea investițiilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top