Connect with us
Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Câți LEI costă 1 Euro astăzi!

Curs valutar

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Câți LEI costă 1 Euro astăzi!

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Care este cotația de astăzi a monedei euro. La primul curs valutar al săptămânii, euro a înregistrat un nou record maxim, însă fluctuațiile sunt destul de mari, iar evoluția acestei monede este imprevizibilă.

Cursul valutar al zilei de marți, 8 iunie 2021

Marți, 8 iunie, la orele 13.00, Banca Națională a României afișează cel de-al doilea curs valutar al săptămânii. Cursul valutar este publicat de BNR de luni până vineri și este valabil timp de 24 de ore de la publicare. Aflați aici care sunt cotațiile celor mai importante monede ale lumii, începând cu moneda euro.

Curs valutar Euro

1 euro = 4.9229 Lei
Moneda euro a urcat luni, 7 iunie 2021, până la 4.923 lei și pare că se menține pe un trend ascendent, dar și peste pragul psihologic de 4,90 lei, pe care l-a depășit în urmă cu câteva săptămâni.

Curs valutar BNR 8 iunie 2021. Câți LEI costă 1 Euro astăzi!

Curs valutar Dolarul american

1 dolar american = 4.0446 Lei
Cotația dolarului american de la primul curs al acestei săptămâni a fost 4.0480 lei, în scădere majoră față de ultimul curs valutar din săptămâna trecută. Dolarul continuă să aibă o evoluție imprevizibilă.

Curs valutar Lira sterlină

o liră sterlină = 5.7180 Lei

Și lira sterlină a înregistrat o scădere semnificativă, ajungând să fie cotată la 5.7231 lei, față de 5.7405 lei cât a fost cotată la cursul valutar din 4 iunie 2021.

Curs valutar Francul elvețian

1 franc elvețian = 4.5075 Lei

Francul elvețian se menține pe un trend ascendent. La primul curs valutar al săptămânii, această monedă a fost cotată la 4.501 lei.

Angajații din construcții, fără scutiri de taxe

Planul Național de Redresare și Reziliență prevede eliminarea scutirilor de taxe pentru angajații din construcții. Asta se va întâmpla până în anul 2025. Vor fi reduse treptat beneficiile fiscale pentru acest sector de activitate.

„E o decizie delicată și trebuie discutat cine câștigă, din acordarea lor. Câștigă statul care poate să și realizeze aceste lucrări publice, câștigă firma pentru că poate să rămână să lucreze în condiții civilizate. Cel mai câștigat e angajatul. El este cel care beneficiază de aceste facilități”, este de părere Adriana Iftimie, reprezentant al Federației Patronatelor Societăților din Construcții.

Din 2018, angajații din construcții nu au mai plătit impozitul pe venit, contribuția la sănătate, ori contribuția la Pilonul II de Pensii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Curs valutar

To Top