Connect with us
10.000 de rezervări pe litoral în prima săptămână din iunie: în ce stațiune poți sta cu 200 lei pe noapte

Economic

10.000 de rezervări pe litoral în prima săptămână din iunie: în ce stațiune poți sta cu 200 lei pe noapte

Data de 1 iunie este pragul de la statul în casă și mersul în vacanță. Românii abia așteptau vestea că se pot duce în vacanță. Deși nu este încă 1 iunie, românii și-au făcut 10.000 de rezervări pe litoral. Cele mai scumpe camere se găsesc în Mamaia, conform Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din țara noastră.

10.000 de rezervări pe litoral în prima săptămână din iunie: în ce stațiune poți sta cu 200 lei pe noapte

Cele mai mari prețuri per cameră per noapte se găsesc în stațiunea Mamaia, pe când cele mai mici sunt în Eforie. Rezervările au fost făcute atât pentru stațiuni montane și balneare, cât și în Delta Dunării.

Era de așteptat că după o perioadă plină de restricții, călătoriile să revină în planurile românilor din întreaga țară. Aceștia au luat cu asalt agențiile de turism pentru a rezerva camere pe litoral, în stațiuni montane și balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat.

„După o lungă perioadă de restricţii de călătorii, stare de urgenţă şi stare de alertă, a sosit timpul pentru „starea de vacanţă”.

Litoralul românesc este destinația favorită a românilor în prima săptămână de după 1 iunie. De asemenea, cercetătorii au vorbit despre posibilitatea apei sărate a mării de a distruge virusul.

Litoralul este deschis pentru toți de pe 1 iunie

„Litoralul este deja, la fel ca şi în fiecare an, destinaţia – vedetă, circa 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie, iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), Corina Martin.

Corina Martin a afirmat că operatorii din industria HoReCa nu o să majoreze tarifele đesi au fost nevoiți să investească în afacere folosind proprii bani. Aceștia au plătit din buzunarul lor costurile implementării măsurilor de protecție și siguranță pentru turiști.

Aceasta a vorbit despre tarifele pentru luna iunie care au început de la 180 lei/cameră cu mic dejun în Eforie până la 200 lei/cameră cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele în Mamaia. Apartamentul de vacanță costă 200-300 lei în Mamaia.

„La acelaşi tarif de 200 de lei pe cameră cu mic dejun pentru o noapte ne putem caza, în schimb, la un hotel de 4 stele în sudul Litoralului, în iunie, de exemplu în Venus sau Olimp. Recomandăm turiştilor români să îşi contacteze agentul de turism, pentru a face rezervări, mai ales că lunile iulie şi august se anunţă deja ca foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie şi septembrie au oferte cu adevărat speciale”, a adăugat preşedintele FAPT.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top