Connect with us
Ai rate la credite? Statul te ajută să le plătești

Economic

Ai rate la credite? Statul te ajută să le plătești

Ai rate la bancă? Statul te poate ajuta să-ți achiți datoriile. În momentul de față, doar polițiștii și militarii beneficiază de ajutor financiar pentru plata ratelor la casă. Există însă un proiect de lege care prevede faptul că încă o categorie de bugetari vor primi bani de chirie sau ca să-și achite creditele la bănci, scrie Capital.ro.

Acest proiect legislativ a fost înregistrat de curând la Senat pentru dezbatere iar aplicarea acestuia este posibilă numai dacă primește aprobarea Parlamentului, urmând publicarea acestuia în Monitorul Oficial.

Prevederea menționată va face posibil ca judecătorii, procurorii, personalul asimilat acestora, dar și magistrații-asistenți care beneficiază de o compensație lunară pentru chirie și care sunt contractați cu un împrumut pentru casă sau cumpără o locuință în rate să aibă posibilitatea de primire a unui ajutor de la stat pentru plata ratelor la casă.

Dacă proiectul legislativ va fi adoptat de către Parlament,  magistrații urmează să primească compensație pentru plata ratelor la casă pe o perioadă care presupune restricția de depășire a perioadei de împrumut pentru casă sau a contractului de vânzare în rate a unei locuințe.

Ajutorul se va acorda magistraților pentru o singură locuință cumpărată pe parcursul carierei , nu se va impozita și nu va avea caracter salarial. Valoarea acestuia nu va putea depăși rata lunară plătită de beneficiar pentru creditul ipotecar sau imobiliar, cât și contractul de vânzare în rate a unei locuințe.

Conform propunerii legislative, magistrații care urmează să se mute într-o altă instituție din sistemul de justiție, chiar daca se află într-un alt oraș, vor avea în continuare dreptul la acest beneficiu.

De la sfărșitul anului trecut, la acest beneficiu pentru plata ratelor la casă au acces polițiștii și militarii activi, dar și militarii recrutați pe bază de voluntariat, respectiv soldații și gradații profesioniști.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

1 Comment

1 Comment

  1. Hoisa Stefan

    2019-09-29T16:59:07+03:00 at 16:59

    Da,saracii au salarii de mii de euro si nu au bani de rate,pastele mamei lor !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top