Connect with us
Bursele europene sunt în creștere, a doua zi consecutiv

Economic

Bursele europene sunt în creștere, a doua zi consecutiv

Dacă luni, principalele bursele europene au prezentat o creștere semnificativă, ședința de marți se deschide din nou cu vești bune, în contextul scăderii numărului de decese provocate de coronavirus.

Bursele europene sunt în creștere, a doua zi consecutiv. Ce spun statisticile?

Dacă în ultimele șase săptămâni, indicele pan-european STOXX 600 a prezentat un continuu declin din cauza crizei sanitare care a paralizat activitatea economică, astăzi a prezentat o creștere de 3,1%. Per total în aprilie, a crescut cu 22%, după ce în martie a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani.

În Franța și Italia, indicii principali ai burselor au înregistrat luni creșteri de 3,5%, respectiv 3,4%, în contextul în care duminică, ambele au raportat scăderi semnificative ale deceselor și internărilor la terapie intensivă.

Astăzi, bursa de la Paris înregistra o creştere de 3,79%,  iar cea de la Milano, 4,58%. Și bursele de la Londra și Madrid au înregistrat creșteri de aproape 3,5%.

„Cresc speranţele că ţările europene vor câştiga lupta cu virsul”, susţine Michael Hewson, analist la CMC Markets UK.

Odată cu începutul stabilizării situației în Italia și Spania, și piețele au început să redevină optimiste, ceea ce permite celor două țări europene afectate de coronavirus să-și reînceapă, treptat, activitatea.

De asemenea, cotaţia petrolului pare să îşi revină pe fondul speranţelor că reuniunea de săptămâna aceasta a OPEC şi aliaţilor se va finaliza cu un acord de reducere a producţiei de ţiţei.

După internarea lui Borris Johnson la terapie intensivă, îngrijorările în Marea Britanie sunt la un nivel ridicat. De altfel, pe piața valutară, lira sterlină și dolarul au scăzut în raport cu moneda euro.

În încercarea de a ţine sub control pandemia de coronavirus, Japonia a anunţat un plan de susţinere a economiei în valoare de 915 miliarde euro. Rezerva Federală americană a anunţat şi ea că se va mobiliza pentru a participa la un plan de salvare a IMM-urilor.

 

 

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top