Ce salariu are cel mai bine plătit medic din România. Este vorba de o sumă uriașă

21.06.2020
Ce salariu are cel mai bine plătit medic din România. Este vorba de o sumă uriașă

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime în rândul oamenilor, dar și la nivelul întregii comunități. Mai multe domenii au fost afectate în ceea ce privește desfășurarea activității lor, ceea ce a dus, pe lângă criza sanitară, la pierderi economice semnificative. Dacă noul virus a adus cu sine tăieri de salarii și pierderea locurilor de muncă, medicii au fost dintre cei care nu au simțit schimbări în ceea ce privește bugetul, având parte de salarii mari. Ei fac parte din prima linie în lupta cu nemilosul virus și au asupra lor o mare responsabilitate, respectiv viața pacienților, însă sunt răsplătiți pentru toate eforturile și serviciile depuse. Află ce salariu are cel mai bine plătit medic român.

Ce salariu are cel mai bine plătit medic din România. Este vorba de o sumă uriașă

Domeniul medical nu a fost niciodată afectat, salariile medicilor fiind, dintotdeauna, unele satisfăcătoare. Nici măcar în această perioadă critică, de pandemie, acest sector nu a fost afectat și medicii au primit, în continuare, salarii uriașe. În anul 2019, însă, salariul celui mai bine plătit medic din România era unul șocant pentru cetățenii de rând, care nici nu pot visa la astfel de sume. La finalul anului trecut, domeniul medical era cel mai bine plătit din țara noastră. De aceea, aproape 7.000 de salariați din România câștigau peste suma de 30.000 de lei brut, pe lună.

Potrivit unor studii, medicii erau angajații români cu cele mai mari câștiguri. Această meserie concurează cu profesii de top, precum directorii sau președinții de compania. Salariile unor medici pot fi chiar și de peste 160.000 de lei brut, respectiv 93.500 de lei net, conform unor date transmise de Inspecția Muncii.În domeniul IT, patru directori generali pot să încaseze venituri cuprinse între 170.000 și 180.000 de lei brut. Un șef din industria prelucrătoare ajunge să câștige lunar și 170.000 de lei brut.

Cel mai bine plătit medic din România ajunge să câștige lunar un salariu de 160.000-170.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu net de 93.600 – 99.450 lei. O astfel de sumă poate fi echivalată cu cea pe care o obține lunar un director general de companie auto sau un președinte de organizare de spectacole. Aceste funcții prevăd sume importante, de 180.000 lei si respectiv 190.000 lei brut.