Connect with us
Guvernul deschide magazine. „Alimentara” și „Aprozar” de când apar și ce vor vinde

Economic

Guvernul deschide magazine. „Alimentara” și „Aprozar” de când apar și ce vor vinde

Guvernul s-a gândit, prin Ministrul Petre Daea, să ajute românii prin deschiderea unor magazine de stat. Mai precis celebrele „Alimentara” și ”Aprozar” revin pe piața din România și vor concura cu supermarketurile.

Ministrul Agruculturii susține că aceasta este singura măsură care poate să-i oprească pe marii comercianți să reducă prețurile la fructe, legume și produse românești.

Alimentara și Aprozar, deținute de Casa de Comerț Agroalimentar

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

Ministerul spune că rolul entităţii este de a valorifica produsele agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar.

În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituţiei, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.   Guvernul îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea, scrie mediafax.ro.

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ. Ministrul a apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene, scrie adevarul.ro.

Andrei Petrescu este redactor Huff.ro, colaboreaza cu site-ul de 6 ani. Poate fi contact pe adresa andrei@huff.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top