Connect with us
Jaf la drumul mare la LIDL! Te taxează cu 100 de lei peste bon

Economic

Jaf la drumul mare la LIDL! Te taxează cu 100 de lei peste bon

LIDL unul din supermarketurile preferate de români este nedrept cu clienții, conform unora care se plâng că sunt taxați cu 100 de lei în plus față de totalul de pe bon. Decizia luată de magazin îi nemulțumeste pe clienți și îi viziează pe cei care parchează la supermarket. LIDL a transmis către HUFF.ro un drept la replică în care explică situația, il puteți citi mai jos.

Nebunia de la LIDL a venit de la magazinul aflat în Chitila care conform clienților care au scris către revista Capital, îi amendează firma de pază pentru că ar parca pe un loc care nu este marcat, dar nici un semn de interzis parcării nu este afișat. Firma de pază blochează roțile clienților și pentru deblocare trebuie achitată o taxă de 100 de lei, mod în care firma de pază încasează pentru LIDL niște bani în plus.

„Este aberant, nu sunt semne că este interzisă parcarea, nu blocăm nici o cale de acces”, spun clienții, dar LIDL nu răspunde și invocă regulamentul companiei pe care clienții ar trebui să-l cunoască înainte de a face cumpărături la acest magazin.

Poliția nu are ce să facă

Poliția a fost chemată la LIDL deseori de clienți, dar reprezintații acesteia spun că nu au ce să facă deoarece nu pot interveni peste regulamentul intern al unei companii și nici în spațiile private.

O parte din clienți acceptă să achite taxa abuzivă de 100 de lei, dar alții fac scandal și rareori reușesc să scape fară să scoată din buzunar bani extra, scrie Știritv.ro.

LIDL explică ce se întâmplă cu parcarea

Pentru a asigura confortul necesar clienților pe perioada desfășurării cumpărăturilor în magazinele noastre, Lidl pune la dispoziția acestora, în mod gratuit, spații de parcare administrate de o firmă specializată. Dorim să oferim cele mai bune condiții pentru fiecare client și, în calitate de proprietar al parcărilor, am elaborat un Regulament de funcționare a acestora, în care sunt cuprinse normele de utilizare și condițiile de staționare care trebuie respectate. Acest regulament este afișat atât la intrarea, cât și în incinta parcărilor Lidl, pentru a putea fi consultat cu ușurință de orice client.

Parcările tuturor magazinelor noastre sunt construite în conformitate cu legislația în vigoare, ce reglementează inclusiv amplasamentul și lățimea căilor de acces, dar și dimensiunile locurilor de parcare. Aceste cerințe au la bază în special rațiuni care țin de siguranță, în spiritul cărora a fost creat și Regulamentul de funcționare a parcărilor noastre. Având în vedere că este în interesul nostru să avem un număr cât mai mare de clienți, toate spațiile care, conform reglementărilor legale și standardelor Lidl, ar putea servi drept locuri pentru parcarea automobilelor au fost marcate și amenajate specific.

Potrivit Regulamentului de funcționare, parcarea autovehiculelor este permisă numai în spațiile special amenajate în acest scop, astfel încât să nu incomodeze restul clienților, dar, și mai important, să nu blocheze căile de acces și evacuare, din motive ce țin de siguranță. De exemplu, în eventualitatea unui incendiu, autoturismele care staționează în afara locurilor marcate ar putea împiedica accesul autospecialelor și ar îngreuna evacuarea parcării de către ceilalți clienți.

Astfel, pentru a descuraja abuzurile și a preveni situații cum este cea din exemplul de mai sus, Regulamentul de funcționare prevede și o serie de măsuri precizate în mod expres. Printre ele se numără și blocarea autovehiculelor parcate în afara locurilor marcate, până la achitarea integrală a tarifului de deblocare prevăzut în același regulament. Această măsură este aplicată de către firma specializată care asigură serviciile de administrare a parcărilor noastre.

Desigur, dorința noastră este să nu fie nevoie de astfel de măsuri, iar scopul Regulamentului de funcționare este îndreptat către siguranța și confortul clienților Lidl.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

1 Comment

1 Comment

  1. KATY

    2020-03-04T15:59:21+02:00 at 15:59

    EU NU AM NIMIC CU DOAMNA PINTEA DAR NU E FRUMOS CE FACETI CU DINSA NICI CEI MAI MARI CRIMINALI HOTI NU SINT SUPUSI LA ASA CEVA DINCA UN CRIMINAL NU ARE CATUSE E LASAT LIBER IN PETENCIAR FARA CATUSE SA SE PLIMBE RUSINE CE FACETI REVOLTATOR DECE NU SA PUTUT LASA LA DOMICILIU ASA O FEMEIE BOLNAVA AIA CARE FAC ASA CEVA NU AU ACASA COPII FAMILIE NU SE GINDESC CU CAPUL RUSINE DOMNILOR!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top