Connect with us
Liviu Dragnea a anunțat că angajații din Sănătate și Educație vor primi salarii mai mari începând din această lună, respectiv din ianuarie.

Economic

Liviu Dragnea anunță măriri de salarii pentru angajații din Educație și Sănătate

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat pe pagina sa de Facebook că angajații din Sănătate și Educație vor primi salarii majorate.

Angajații din sistemul sanitar vor beneficia din această lună de salarii majorate cu 15%, iar cei din sistemul de învățământ vor beneficia de această mărire din 1 ianuarie 2017.

”Începând din această lună, angajaţii din Sănătate îşi vor primi salariile mărite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educaţie, aşa cum am promis încă din campania electorală”, a anunţat liderul social-democraţilor, sâmbătă, pe pagina sa Facebook.

Dragnea: Vreau ca tot mai mulți români să facă parte din clasa de mijloc

El a precizat că îşi dorea să fie instalat, cât mai repede, un guvern legitim, un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-a prezentat în Programul de guvernare PSD şi apoi în calendarul de implementare.

Citește și: Liviu Dragnea, amenințat: „Am primit mesaje că o să fiu arestat”

”Majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei; eliminarea contribuţiilor pentru sănătate pentru toate pensiile; reducerea preţurilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 şi ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care şi-au pierdut patentul); scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari); relansarea şi extinderea programului naţional de sănătate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fără interferon, inclusiv pentru pacienţii cu grad de fibroză F3 şi dublarea burselor studenţeşti la 201 lei per student”, a spus Dragnea.

Totodată, liderul PSD a mai afirmat că unele dintre aceste măsuri ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie.

”Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluţii ca aceste măsuri, atât de aşteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie. Pentru că vreau ca românii să aibă mai mulţi bani în buzunare, iar tot mai mulţi să facă parte din clasa de mijloc!”, a precizat Dragnea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top