Connect with us
Prețul cireșelor în 2020 aproape cât gramul de aur. Cât costă 1kg

Economic

Prețul cireșelor în 2020 aproape cât gramul de aur. Cât costă 1kg

Cireșele de mai sunt la mare căutare și-n 2020, gustul lor dulceag și amintirile copilăriei legate de ele, ne fac poftă doar când ne gândim că abia apar. Primele cireșe au apărut deja în unele piețe, însă uneori prețul se poate compara cu cel al unui gram de aur.

Poftiți la cireșe, dacă vă permiteți

Pofta de cireșe poate fi ușor pusă-n cui pentru că prețul exorbitant ține departe românii. 1kg de cireșe costă într-o piață din București 150 de lei. Iar cele mai puțin frumoase sau mai mici nu scad sub 80 de lei. Desigur că la tarabă se scrie că ar fi românești, însă multe sunt aduse din țări exotice.

Producătorii autohtoni spun că seceta le-a afectat culturile și că pomii nu au rodit pe măsură anul acesta. Este însă de așteptat  ca ploile din această perioadă să ajute cireșele de iunie care ar mai avea șanse să fie produse în număr mare și poate prețul să și scadă.

Prin urmare iată cum un fruct care altă dată era la dispoziția oricărui pofticios, ajunge să coste mai mult ca unul exotic.

Oamenii care au bătut drumul prin pițele sunt contrariați, prețul cireșelor în 2020 te satură imediat de pofta de a le mânca. Alții care au fost prin străinătate spun că fructele sunt mai scumpe la noi decât în Belgia.

Rămâne de văzut dacă cireșele de iunie vor influența prețul în 2020 și dacă ne vom putea permite măcar să gustăm din ele. Gospodinele care sunt nevoite să cumpere cireșe nici nu se gândesc la compot sau dulcețuri din ele, pentru că sunt prea scumpe.

Pomicultorii spun că prețul de import este de 6 lei

Pomicultorii autohtoni de cireșe spun că prețul pentru importul unui kilogram de cirese din Turcia, Grecia sau Spania este de 6-7 lei pe piață. Practic plătim de 10 ori mai mult pe 1 kg de cireșe în 2020.

România are peste 1000 de hectare în care se cultivă cireșe, iar în iunie sunt așteptate cireșele de vară care vor fi mai accesibile la preț, asigură producătorii interni.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Draghia Margareta

    2020-05-08T15:28:44+03:00 at 15:28

    MAMA MIA A INEBUNIT LUPUL,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top