Connect with us
Schimbări importante 2021. Ce se întâmplă cu asigurarea RCA. Toți șoferii trebuie să afle

Economic

Schimbări importante 2021. Ce se întâmplă cu asigurarea RCA. Toți șoferii trebuie să afle

Anul 2021 vine cu noutăți pe toate planurile pentru români. În ceea ce-i privește pe șoferi, pe lângă noutățile în plan legislativ care îi afectează, au parte și de beneficii mari. Unul dintre ele este cel legat de asigurarea RCA. Astfel, Guvernul prregătește un proiect, conform căruia șoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA în perioada următoare.

Noutăți asigurarea RCA

Nicu Marcu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, a acordat un interviu pentru Agerpres, unde a vorbit despre noutățile pe care le prevede asigurarea RCA pe care fiecare șofer o are la mașina lui. Astfel, el a declara că Guvernul pregăteşte o ordonanţă de urgenţă prin care şoferii îşi vor putea deconta daunele de la firma de asigurări unde au încheiat propria poliţă RCA.

Președintele ASF a explicat că această procedură, numită decontare directă, exista şi până acum, dar era opţională. Însă, cu schimbarea legislaţiei, acest lucru va deveni obligatoriu pentru orice companie din România. Astfel, şoferii îşi vor putea deconta imediat dauna, iar companiile de asigurări vor rezolva mai departe problema între ele.

„Ordonanţa spune clar că decontarea daunelor se va face clar de firma unde v-aţi asigurat. Şi atunci s-a închis. Şi firmele de asigurări se vor deconta între ele. Deci nu o să mai fie chestiunea ca dumneavoastră care aveţi o daună de la un alt şofer de autovehicul să luaţi asigurarea respectivului şi aşa mai departe. Consumatorul va fi, să zicem, mulţumit, în sensul că îşi decontează imediat dauna şi companiile de asigurări se decontează între ele.”, a declarat Nicu Marcu.

Când vom beneficia de noua măsură

Preşedintele Autorității de Supraveghere Financiară a precizat clar că, în caz de accident, firma la care aţi încheiat poliţa de asigurare „trebuie să deconteze dauna”. Nicu Marcu a declarat că toate piețele vor respecta această regulă și a asigurat că vor fi menținute discuțiile cu Guvernul în acest sens, pentru a fi urgentată acest procedeu.

Întrebat dacă nu se va mai încheia constatarea amiabilă în caz de accident, şeful ASF a explicat că „astea sunt nişte proceduri care urmează”. Principala idee este acum ca decontarea să fie făcută de compania la care suntem asigurați.

„Pe noi ce ne interesează e ca decontarea daunei se face de către compania la care m-am asigurat. Şi atunci fiecare asigurat ştie că îşi ia asigurarea la companiile la care crede el ca e mai bine pentru el.”, a afirmat Nicu Marcu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top