Connect with us

Economic

Se RĂSTOARNĂ SITUAȚIA! Mutare total neașteptată: LIDL a CAPITULAT!

„Da, a fost reluată procedura de măsurare a temperaturii la intrarea în hipermarket”, au confirmat, pentru Bugetul.ro, reprezentanții LIDL.

LIDL rămăsese singurul hipermarket care nu măsura temperatura la intrarea în magazin

La sfârșitul lunii mai, Bugetul.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că LIDL a rămas singurul hipermarket unde nu se măsoară temperatura la intrarea în unitate.

Vezi și EXCLUSIV Gigantul LIDL îi dă șah Guvernului Orban! ‘Alimente de bază’. Reacția lui Nelu Tătaru, în contradictoriu cu cea a Poliției Române

„LIDL rămâne pe poziții și ține în șah Guvernul Orban, informând, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că nu se va conforma solicitării Guvernului.

LIDL susține că „printr-o asemenea măsură, se instituie o interdicție care are consecințe directe asupra posibilității unei persoane de a-și cumpăra alimente de bază”. Mai mult, juriștii LIDL apreciază că „o astfel de obligație nu mai este prevazută în mod expres în actualul cadru legal (care a fost completat recent prin publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului Comun 874/81/2020 al Ministerului Sănătății și al Ministrului Afacerilor de Interne)”. Informațiile oferite de oficialități se bat cap în cap. La solicitarea Bugetul.ro, ministrul Nelu Tătaru a transmis că există un cadru legal ca supermaketurile care ignoră obligativitatea măsurării temperaturii clienților la intrarea în unitate să fie amendate de mai multe instituții ale statului, inclusiv de Poliția Română. Paradoxal, Inspectoratul General al Poliției Române a precizat, pentru Bugetul.ro, că nu are astfel de competențe și că nu poate amenda lanțurile de magazine care încalcă obligativitatea privind măsurarea temperaturii clienților la intrarea în unitate.”, scriam la 28 mai.

Iată că ministrul Nelu Tătaru a avut dreptate și există cadru legal pentru amendarea hipermarketurilor care nu se supun Ordinului Comun nr. 874/81/2020 al Ministerului Sănătății și al Ministrului Afacerilor de Interne.

Citeste continuarea aiciaici.

Sunt Adrian Ioan si de mai bine de 5 ani sunt editor la HUFF. Pasionat de presa din adolescenta, am acumulat 14 ani de experienta la Pro Tv, Realitatea, Kanal D.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top