Connect with us
Vești proaste pentru români. Cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021

Economic

Vești proaste pentru români. Cu cât vor crește pensiile și alocațiile în 2021

Vești proaste pentru români, chiar la final de an. Din 2021 pensiile și alocațiile se vor majora, însă nu cu cât ar fi trebuit. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au decis ca pensiile să fie majorate cu doar 8 %, nu cu 40% așa cum prevedere legea. Nici alocațiile nu vor fi dublate, ci se vor mări cu 20% de la 1 ianuarie 2021.

Cu cât cresc pensiile și alocațiile în anul care vine

Din păcate veștile pentru români nu sunt prea bune în anulc are urmează. Deși pensiile ar fi trebuit majorate cu 40%, acestea vor crește cu numai 8 % în 2021. Anul acest pensia medie lunară în țara noastră a fost de 1505 lei. Numărul de români care primesc pensie de la stat a fost în scădere în acest trimestru cu nu mai puțin de 7000 de persoane față de trimestrul precedent

”Numărul mediu de pensionari a fost de 5,125 milioane persoane, în scădere cu 7.000 persoane faţă de trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,675 milioane persoane, în scădere cu o mie persoane faṭă de trimestrul precedent.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaş etc.-plătite de casele de pensii) a fost de 1.505 lei, în creṣtere cu 4,8% faṭă de trimestrul precedent”, informează INS.

În ceea ce privește alocațiile, copiii din România se vor bucura de 24 de lei în plus, adică o nouă creștere de 20%, deși alocațiile ar fi trebuit să se dubleze și să ajungă la suma de 300 de lei. Următoarea majorare, așa cum a fos stabilită de guvernanți, va fi abia în anul 2022, la data de 1 iulie.

“Dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, declara în urmă cu câteva săptămâni, Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top