Connect with us
Salarii, alocații și pensii 2021. Ce se întâmplă în România de la 1 ianuarie

Economic

Salarii, alocații și pensii 2021. Ce se întâmplă în România de la 1 ianuarie

Salarii, alocații și pensii 2021. Începând cu noul an se previzionează creșteri atât în ceea ce privește salariul minim pe economie, alocațiile, dar și pensiile românilor. Cu privire la salarii, IMM-urile au realizat un sondaj care vizează salariul minim brut pe economie de la 1 ianuarie 2021. Aflați, în cele ce urmează, cum vor evolua cifrele.

Salarii, alocații și pensii în 2021

Din 2021 se va înregistra o creștere a salariului minim pe economie. În acest sens, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a propus trei scenarii de creștere, pe baza cărora IMM-urile au realizat un sondaj. Astfel, 17% dintre IMM-uri cred că salariul minim ar trebui să crească cu 150 de lei, de la 2.230 de lei până la 2.380 de lei.

Cu privire la scenariul al doilea, cel în care salariul minim se majorează cu doar 105 lei, doar 16,2% dintre respondenți și-au dat acordul.

În ceea ce privește scenariul trei, cel în care salariul minim crește cu 194 de lei, până la 2.424 de lei, 17,3% dintre respondenți și-au dat acordul.

Restul de 49,5% dintre respondenți nu au fost de acord cu nici unul dintre cele trei scenarii.

Ce se întâmplă cu alocațiile din 2021

În 2021 ar urma să aibă loc a doua creștere a alocațiilor pentru copii. Fostul premier a declarat că dublarea alocațiilor pentru copii se va face ținând cont de situația economică și de încasările reale previzionate la bugetul de stat.

„Dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, declara în urmă cu câteva săptămâni, Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Cu cât vor crește pensiile în 2021

Potrivit unor surse citate de Antena 3, în prezent, se vehiculează două posibilități privind mărirea punctului de pensie. Prima variantă vizează o majorare cu 10%, în timp ce a doua vorbește despre o majorare mai mică, respectiv de 5-6%.

Practic, un pensionar care are acum 0,7 puncte de pensie, are o pensie de 1.008 lei/lună. Ei bine, dacă punctul de pensie creşte cu 10%, atunci pensia acestuia va ajunge până 1.100 de lei/lună.

Pe de altă parte, vorbind de același caz, dacă punctul de pensie creşte cu 5%-6%, atunci pensia acestuia va ajunge până la 1.059 de lei.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top