Connect with us
Jurnal de Eurovision 2018

Știri

Jurnal de Eurovision 2018, Ziua 2. Impresii de la Eurovision Village și atmosfera din sala de presă. Cine s-ar putea califica în finală

Jurnal de Eurovision 2018. Luni, 7 mai 2018. Ziua a început cu vizita la Eurovision Village, locul în care zi de zi Piața Comerțului din Lisabona este cântată de artiști portughezi, brazilieni și încântată de prezența sutelor de fani și jurnaliști ai Eurovisionului acreditați.

Satul olimpicilor în muzică e unul destul de mare. E un loc perfect pentru socializare. Jurnaliști din toate țările stau la un pahar de vorbă (și nu numai) și schimbă impresii despre Eurovision.

Aseară a urcat pe scenă Dulce Pontes și W. Bastos câteva balade braziliene care i-au uns pe suflet pe toți cei prezenți în fața scenei.

CITESTE SI: Eurovision 2018 semifinala 1. Ce țări intră în competiție

Jurnal de EUROVISION 2018, Ziua 1 la Lisabona. Ce țări ne-au sfidat și cine ne-a enervat

Reprezentantul Eurovision Muntenegru: „Nu îmi place România!”

Eurovision 2018 – Ziua 1 – EXCLUSIV! Spania, Moldova, Norvegia mesaje speciale pentru România!

Până să relatez despre atmosfera de aseară de la Eurovision Village, vreau să vă spun câteva lucruri cu adevărat esențiale în vederea desfășurării primei semifinale.

 

Prima semifinală are loc astăzi de la ora 22, ora României. Va fi transmisă în direct la TVR și TVR Internațional, dar și pe canalul de Youtube al Eurovisionului.

Aseară au avut loc ultimele repetiții ale celor 19 semifinaliști de astăzi. La repetiții au avut acces doar cei care și-au cumpărat bilete pentru semifinale și marea finală. Presa, evident nu a avut acces, la fel cum nici la repetiția de marți, 8 mai, care se dă în fața juraților, nu are acces. Acestea sunt regulile stabilite de EBU de ani de zile.

Elena Foureira face furori

În timpul vizionării repetițiilor pentru semifinală, sala presei a fost extrem de entuziasmată la reprezentațiile Ciprului, țară care a urcat destul de mult în topuri în ultimele 24 de ore.

De altfel, Elena Foureira are toate șansele să câștige anul acesta dacă ne luăm doar după reacțiile jurnaliștilor delegați la Eurovision.

Jurnaliștii portughezi lângă care am stat aseară în sală spun că nu văd România în marea finală, însă sunt convinși că bătălia de sâmbătă, 12 mai se va da între Estonia și Israel.

De altfel, pentru Israel, care a fost de la început favorizată, ne-am fi așteptat să vedem ceva mai multă atmosferă în rândul jurnaliștilor. Este clar că Israelul va câștiga votul publicului, însă ziariștii sunt destul de sceptici cu privire la victoria Nettei.

Momentele care i-au emoționat pe toți au fost cele ale artistelor Sennek din Belgia și Elina Nechayeva din Estonia.

După asistarea la repetițiile finale ale celor din prima semifinală ne-am întors la Eurovision Village pentru a vedea ce fac fanii Eurovision după o zi petrecută în jurul Arenei Altice.

Trebuie să vă spunem că nu există niciun fel de restricție în ce privește distracția în Portugalia. Toată lumea dansa cu toată lumea, iar între popoare s-au doborât toate granițele.

Dulce Pontes și W. Bastos au însuflețit Piața Comerțului cu câteva balade legendare în portugheză, cântate la unison de toată lumea. La un moment dat aveai senzație că ești într-un film pentru a fi adevărat.

(By the way, vă recomand să mergeți la concerte de muzică fado și tot ce înseamnă muzică tradițională portugheză).

În drumul spre casă, orașul ne-a însoțit cu luminile sale, iar de-a lungul traseului am pășit pe lângă un vas de croazieră care ne făcea cu ochiul. L-am refuzat pentru că Eurovisionul e acum mai important pentru noi.

P.S.: Nu vă mai spun că polițiștii de la Security ne-au încurcat selfie-stick-urile. Cineva a plecat cu selfie stick-ul nostru, iar noi am mers acasă cu unul nou…

Daniel Șuta, editor senior

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top