Connect with us
Ministrul Ionuț Stroe: "Este posibil să oprim din nou competițiile."

Sport

Ministrul Ionuț Stroe: „Este posibil să oprim din nou competițiile.”

Pandemia a provocat numeroase schimbări și a afectat viețile multor oameni. În plus, mai multe domenii au fost afectate de perioada de izolare, în care activitățile normale nu au putut fi desfășurate, printre care și sportul. De la 1 iunie, au fost reluate competițiile sportive în regim de pandemie, însă fără spectatori. Cu toate acestea, minstrul Sportului, Ionuț Stroe, a decarat că riscă să fie din nou suspendate, având în vedere că situația este una dificilă și numărul de infectări a crescut semnificativ în ultima vreme.

Ministrul Ionuț Stroe: „Este posibil să oprim din nou competițiile.”

În contextul înmulțirii majore a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, Ministrul Ionuț Stroe a vorbit  într-o conferință de presă despre posibilitatea de a suspenda din nou competițiile sportive, în vederea protejării oamenilor. Acesta a declarat că încă nu este cazul de o astfel de măsură și nu poate da un termen exact, însă nu va ezita să oprească din nou activitatea sportivă, considerând mai importantă sănătatea publică și mai ales că știe cum să procedeze de la prima experiență.

„N-aș fixa un prag la care să oprim din nou toate competițiile. Pentru că în momentul de față nu vorbim despre această perspectivă. Dar este posibil, Doamne Ferește de așa ceva. Să ne ferească Dumnezeu de valul al doilea. Pentru că știm ce avem de făcut în aceste condiții. Misiunea de a proteja sănătatea publică este mult mai importantă decât orice altă competiție. Știți bine că în momentul în care s-a oprit, s-a oprit tot. Sper să nu ajungem în situația asta din nou. Nimeni nu-și dorește”, a declarat ministrul.

Cât despre prezența oamenilor în tribune, deși competițiile sunt incomplete fără prezența spectatorilor, Stroe este de părere că aceasta este singura măsură care poate proteja sănătatea oamenilor. În ceea ce privește o dată oficială, Stroe a declarat că nu poate oferi astfel de informații, ci s-a limitat la a spune că această restricție va fi ridicată când cazurile se vor apropia de zero sau vor scădea considerabil, fără a mai reprezenta un pericol. El i-a asigurat pe iubitorii de sport că, după revenirea la starea inițială, vor fi luate toate măsurile necesare de prevenire a îmbolnăvirii, precum distanțarea socială, pentru a evita expunerea la un astfel de risc.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top