Renzi denunţă concluziile summitului UE de la Bratislava cu privire la migraţie şi creşterea economică

Ultimul update: sâmbătă 17 septembrie 2016 02:56 Data publicării: sâmbătă 17 septembrie 2016 02:56
Autor , în Externe

Premierul italian Matteo Renzi s-a declarat vineri nemulţumit de concluziile summitului UE de la Bratislava, iar din acest motiv nu a participat la conferinţa comună de după reuniune cu omologii săi german şi francez, relatează Reuters.

„Nu sunt mulţumit de concluziile (summitului) cu privire la creşterea economică şi imigraţie”, a declarat Renzi pentru presă după această întâlnire informală a şefilor de stat şi de guverne care vizat între altele, să refacă încrederea publicului european şi să găsească o cale de urmat după Brexit.

„Nu pot să susţin o conferinţă de presă împreună cu Merkel şi Hollande fără să le împărtăşesc poziţiile”, a răspuns premierul italian când a fost întrebat de ce nu a luat parte la conferinţa de presă comună a cancelarului german Angela Merkel şi preşedintelui francez Francois Hollande.

Era neclar dacă Renzi a fost invitat sau nu să participe la conferinţa de presă comună a celor doi.

Liderul italian a criticat regulile bugetare ale UE şi a apreciat că summitul nu a făcut vreun progres semnificativ în soluţionarea crizei migraţiei care afectează Uniunea.

„Ca să defineşti drept un pas înainte documentul de azi (vineri) cu privire la migranţi ai nevoie de o anumită formă de fantezie, de o vorbărie ameţitoare”, a denunţat Renzi.

Sursa: Huff.ro
Comentarii