Connect with us
Uranus retrograd din 15 august. Efectele sunt ca fulgerele

Horoscop Minerva

Uranus retrograd din 15 august. Efectele sunt ca fulgerele

Uranus va intra în retrogradare pe 15 august 2020, de la 10 ° 41 ′ Taur și merge aparent înapoi până pe 14 ianuarie 2021, unde se va opri la 6 ° 43 ′ Taur.

Uranus retrograd din 15 august. Efectele sunt ca fulgerele

În tranzit, Uranus este o planetă imprevizibilă este coreletă cu inovația rapidă, schimbările neașteptate și eliberarea de circumstanțe restrictive. În timp ce impactul influxurilor sale în tranzit, cum spuneam, este imprevizibil, Uranus ne incită constant să trăim intens și să îmbrățișăm orice ne inspiră.

Uranus petrece cinci luni în mișcare retrogradă, mergând spre aceleași grade zodiacale pe care le-a activat în ultimele șapte luni și intensificând dorința de a aprofunda mai complex procesul schimbărilor în derulare.
Spre deosebire de perturbarea volatilă asociată cu fazele retrograde ale lui Mercur, Venus și Marte, Uranus retrograd nu este mai destabilizator decât atunci când este în mers direct. Evenimentele bruște și șocante pot fii văzute mai clar, într-adevăr, în timp ce

Uranus este retrograd, deoarece este a doua oară când Uranus se mișcă între gradele 11 și 6, iar impactul este posibil să se fi produs și să fi fost observat deja încă de la prima trecere peste aceste grade ale planetei albastre. Drept urmare, în timp ce Uranus este retrograd, poate exista un impuls sporit pentru a stabiliza complet orice direcție nouă ați fost inspirați să luați.

Uranus a fost ultima dată retrograd în Taur acum 84 de ani și unii / mulți dintre noi nu știm cum se simte și cum se manifestă această energie. Dacă Uranus în mișcare directă este cea mai rebelă planetă prin efectele pe care le are asupra noastră, Uranus retrograd va fi, evident, nu mai puțin spectaculos.

Efectele uraniene schimbă generațiile

Planetele mari precum Uranus nu sunt planete personale cum sunt Soarele, Luna, Venus, Mercur și Marte, deci nu produc efecte de la o zi la alta, ci acționează din fundal, și abia la sfârșitul acestui tranzit retrograd, când privim în urmă, observăm cu ușurință schimbările pe care le-a adus în viața noastră.

Modul în care Uranus retrograd afectează fiecare semn zodiacal variază de la caz la caz, în funcție de caracteristicile temei natale ale fiecărui semn, dar un lucru este valabil pentru toată lumea: vom experimenta o nevoie puternică de a elimina orice complicație inutilă care ne împiedică libertatea de mișcare, iar această perspectivă diferită conduce la o schimbare uriașă de paradigmă.

Uranus este planeta libertății, deci este planeta care rupe lanțurile a tot ceea ce ne face să ne simțim legați, imobilizați, reținuți, dărâmă ziduri, este acel rebel care elimină tradiția fără umbră de regret, oferind o nouă cale spre viitor. Este un rebel care însă are o cauză și un scop – de a duce umanitatea pe căi noi, aprent abisale dar care înseamnă evoluție. Dacă Uranus ar fi o persoană, ar fi un activist agitat pentru drepturile omului dar și pentru drepturile Pământului, ale Cercetării și Cunoașterii, care ne obligă să ieșim din zona de confort și să fim aproape de schimbarea oarecum incomodă, dar atât de necesară.

”Tranzitul lui Uranus, impune două căi – fie ne schimbăm fie, murim.„

Mișcarea retrogradă a lui Uranus are loc anual. Ciclul rerogradării începe cu deja știutele stații, momentul în care planeta are un așa zis hiatus de mișcare, înainte de a începe să își încetinească mișcarea în jurul propriului ax, stând aproximativ o jumătate din an în această fază. În timpul acestor tranzite, Uranus pare să se deplaseze înapoi pe cer, recuperând aproximativ patru grade cu fiecare retrograd, deci putem spune, că în general, Uranus își petrece aproximativ patruzeci la sută din timp, în retrogradare.

Uranus ne amenință nu cu moartea fizică, ci cu o ofilire a creativității, la nivel sufletesc, cu o incapacitate de a prospera, care, dacă i se permite să se stabilească în interior nostru, ar face să putrezim din interior.

Fără căile ascendente ale lui Uranus, mulți dintre noi s-ar cuibări în adâncurile personale cele mai cunoscute și nu ar privi niciodată înapoi, pentru că ne-am simți confortabil în ambivalența noastră. Uranus ne împinge dincolo de confortul de la margine prăpastiei, ne spune să mergem căci el este în spatele nostru și ne sprijină, el este paznicul acestor granițe, undeva la limita dintre ordine și haosul abject, acolo unde geniul și creativitatea stau sub presiunea creuzetului Cunoașterii.

”Efectele lui Uranus retrograd sunt asemenea unor fulgere„

Efectele lui Uranus retrograd se manifestă în viața noastră asemenea fulgerului care mistuie structurile interioare pe care le prețuim mai mult, și face ca intuiția, acea luminiță de la capătul tunelului, să premediteze apariția a ceva nou, special, a inovației.

Oscilând puternic și pe neașteptate, între descompunere și descoperire, tranzitele uraniene sunt dificil de prezis ca interpretare astrologică datorită capacității lor de a produce rezultate ieșite din comun, șocante.
Altfel vorbind, Uranus acționează ca un ceas deșteptător, provocându-ne să înfruntăm acele lucruri pe care, intuitiv, le știm deja, dar care provoacă o luptă între mentalitate și noutate

Aceste apeluri de trezire, care adesea sunt periodice, ne forțează să dăm drumul unor părți ale identității noastre interioare, acealei părți a ego-ului, care sunt un pericol pentru noi deoarece sunt pe cale să sufoce întregul sistem care suntem.
Nevoia de a transforma realitatea pe care o aduce tranzitul lui Uranus se regăsește în reexaminarea acestora care se face cel mai bine, în timpul retrogradărilor uraniene și când putem avea o obiectivare mai puternică și o abordare detașată, uniformă a fenomenului.

În timpul retrogradărilor lui Uranus, ritmul și volatilitatea energiei uraniene este cumva încetinit, amețit și adus la un nivel gestionabil, astfel încât să putem găsi modalitatea de a recunoaște și a-i concentra influxurile pentru a le putea adecva nouă.

”Uranus retrograd din tema natală„

Planetele retrograde din tema natală sunt uneori descrise ca fiind incapabile să se exprime pe deplin sau să aibă un mod clar, specific, limpede de a-și manifesta influența. La fel de comună este și ideea că planetele retrograde din tema natală încep să se resimtă mai târziu în viață, după multă introspecție și ajustare și o anumită conjunctură astrală care stă sub semnul aspectelor tensionante – pătrat și opoziție, uneori și care forțează manifestarea acesteia.

Și da și nu. La primul pătrat Uranus retrograd din tema natală cu Uranus retrograd în tranzit, aveam 14 ani și am descoperit astrologia. Cu toată curiozitatea și cu toată dorința de a știi mai multe despre astrologie, ea a rămas o preferință colaterală, era mai importantă desăvârșirea educației. La 42 ani, opoziția lui Uranus retrograd din tema natală și Uranus în tranzit, a produs un cutremur în viața mea, la propriu, rupându-mă de tot ce înseamna familie. Aveam totul și totuși nu mai aveam nimic. Atunci mi-am adus aminte de astrologie.

Într-un timp record corelam momentele dinainte și din momentul transformărilor, în special dispariția celor dragi, îmi aminteam lucruri pe care nu știu să le fi citit undeva dar pe care le știam, cineva m-a remarcat și m-a adus pe sticlă, cum se spune despre televiziune, ca o contrapondere la ceea ce oferea Urania. Brusc am realizat: aveam notorietate, eram cunoscută, dar pentru a face toate acestea trebuia să studiez, să analizez, să compar. Viața mea nu trebuia să fie o viață oarecare ci una dedicată. Îi mulțumesc lui Uranus pentru asta, dar îl și învinuiesc că a intrat în viața mea ab abrrupto. Și totuși dacă nu era el, mai exista oare Minerva? De mai bine de 25 de ani îmi pun această întrebare.

”Efecte generate de diferența de generații.„

În astrologia tradițională, retrogradarea planetelor lente nu este văzută ca fiind un ghid, ci ca fiind cele ce slăbesc în profunzime. Viteza și vizibilitatea planetelor au dus la atâtea considerații importante pentru astrologii antici, încât planetele retrograde au rămas în dezavantaj.

Planetele personale – Soare, Lună, Mercur, Venus și Marte, au fost interpretate ca fiind active și capabile să comporte o serie de semnificații, în timp ce planetele lente așa cum le știm noi astăzi, nu erau, ultima plentă vizibilă cu ochiul liber era Saturn, numită Marele Malefic, deoarece mișcarea și momentele de retrogradare erau prea lente pentru a-și face treaba cum trebuie și de regulă, făcea mai mult rău decât bine, de aici și supranumele.

Pe de altă parte, este demn de remarcat faptul că planetele exterioare – Uranus, Neptun și Pluto – au fost descoperite în epoca modernă, deși asirienii și babilonienii le bănuiau existența, calculată matematic, vechii astrologi și-au lăsat amprenta opiniilor personale asupra planetelor retrograde.

În general, Uranus retrograd din tema natală este considerat mai puțin afectiv decât o planetă retrogradă personală, cum ar fi Mercur sau Venus. Sunt luate în considerare, efectele lui Uranus retrograd natal și se spune această planetă câștigă mai multă potență dacă formează aspecte puternice cu planetele cunoascute, în special Soarele, Luna și Ascendentul.

Responsabilitatea lui Uranus în tema natală cred eu, este să ne trezească sentimentul de libertate interioară și socială, scoțndu-ne din categorisiri, defalcări și descoperiri ulterioare. Oriunde se găsește Uranus în tema natală, acela va fi acel domeniu al vieții în care ne simțim liberi, degajați, eliberați de constrângerile sociale și politice, detașați și capabili de restructurări din cele mai surprinzătoare, de exemplu, de-a lungul vieții, putem să gândim un plan de evadare, în încercarea de a ne elibera de cătușele unor responsabilități care nu rezonează cu noi.

Un Uranus puternic, direct sau retrograd, indică, de obicei, că individul trebuie să găsească o modalitate de a se înțelege cu energia neobișnuită a lui Uranus, impunând o cale de mijloc între inovația inspirată și revolta fără sens. În sens bun, acest lucru îi determină de obicei pe cei cu o asemenea interpoziție astrală să se subscrie ca indiviualitate unor niveluri ridicate de autonomie și auto-individualizare.

Atunci când sunt slab exprimate, influențele uraniene par izbucniri neplăcute care nu își găsesc o expresie adecvată în realitatea materială. Cei cu Uranus retrograd în tema natală pot cheltui o energie considerabilă, în acord cu nevoia lor de individualitate și libertate.

”Retrogradarea lui Uranus în Taur„

Taurul întruchipează înțelepciunea organică a naturii, care nu se grăbește niciodată, permițând fiecărui sezon și ciclu de viață să se desfășoare așa cum trebuie. Cunoscut pentru ritmul său lent, Taurul se concentrează pe aici și acum, pe prezent și tangibil. Acest lucru este adesea echivalat cu înclinația materialistă.

Deși Taurul este într-adevăr un semn stăpânit de Venus și, prin urmare, se bucură de o legătură cu lucrurile mai rafinate din viață, el caută confortul material ca antidot la haosul vieții, alegând să se ancoreze într-un mediul estetic care comunică stabilitate. Ca semn de pământ fix, Taurul este cel mai inflexibil dintre toate semnele zodiacului iar atunci când este necesar, el poate deveni imobil.

Cu siguranță, Uranus și semnul Taurului fac un tandem paradoxal: natura uraniană este totul nepotrivită pentru un Taur încăpățânat și constant, care rezistă la schimbare.

La nivel global, tranzitul lui Uranus prin Taur poate duce la inovații și descoperiri în gestionarea celui mai important atu al nostru – Pământul, casa noastră. Conversațiile despre schimbările climatice, energia verde, stilul de viață și dietele bazate pe ceea ce oferă Pământul pot deveni o componentă importantă a cutumelor culturale. Unii astrologi consideră că Uranus în Taur va perturba piețele financiare la nivel global, permițând creșterea în continuare a monedelor alternative, cum ar fi bitcoin.

În plan personal, tranzitul și retrogradarea lui Uranus în Taur, va acționa ca un ic, ca o pană, între noi și un anumit sector al vieții în care am putea fi ultra-conservatori iar această pană ne va bloca în drumurile. Strălucirea aeriană a lui Uranus ne poate elibera de încordarea materială sau, poate, vom sesiza că ideile noastre în ce privește confortul material suferă o schimbare neașteptată.

”În octombrie va acționa cel mai puternic…„

Având în vedere că Taurul se mișcă relativ încet, ritmul schimbării s-ar putea să nu se accelereze la fel de rapid ca atunci când Uranus a tranzitat Berbecul. Dar, să nu uităm că Uranus, fiind planeta rebeliunii și schimbărilor bruște, și-ar putea arată istețimea și devianța în cele mai imprevizibile și neașteptate moduri.

Uranus retrograd va fi activ în special în a doua jumătate a lunii octombrie, întrucât Mercur retrograd în Scorpion va face o opoziție cu Uranus retrograd pe 19 octombrie, urmată de o lună plină în Taur, pe 31 octombrie, care va îl va provoca pe Uranus.
Luna plină pe 31 octombrie este deosebit de puternică datorită poziției sale ca Punct Median între Uranus retrograd și Soare aceștia din urmă fiind în opoziție. Așteptați-vă să aveți parte de dezvăluiri importante care vă vor oferi îndrumări cheie cu privire la modificările ulterioare pe care va trebui să le faceți în a doua jumătate a perioadei lui Uranus retrograd.

La sfârșitul anului, Saturn va intra în Vărsător pe 16 decembrie, urmat de Jupiter pe 19 decembrie și ambele vor face pătrat cu Uranus care parcurge ultimele grade de retrogradare având în vedere că pe 14 ianuarie va reveni în mers direct.

Conjuncția dintre Saturn și Jupiter din Vărsător de pe 21 decembrie va fi în raza unui aspect catalitic cu Uranus retrograd, ceea ce l-ar putea trasnforma într-un moment puternic de schimbare imensă, la nivel personal și colectiv. Tensiunea dintre conjuncția Jupiter – Saturn cu Uranus va aduce la o schimbare perturbatoare care va deschide drum unor noi niveluri potențiale de dezvoltare.

”Cine va resimți cel mai puternic retrogradarea uraniană?„

Cel mai intens îl simt nativii Taur, în special acei nativi care îl au în primele 15 grade ale semnului, întrucât volatilitatea lui Uranus va remodela fixitatea semnului de pământul, semn care se poate încăpățâna să reziste schimbării.

Cel mai provocator va fi însă pentru nativii Scorpion, Leu și Vărsător, deoarece va forma o opoziție cu Scorpionul și va fi, de asemenea, provocator pentru Leu și Vărsător datorită formării unui Careu în T mediat de Uranus, între cele două semne. Vedeți ce trebuie schimbat!

Cel mai benefic va fi pentru Capricorn și Fecioară, deoarece va forma un trigon care va face ca energia uraniană să curgă și poate ajuta la realizarea substanțială a inovațiilor.

Horoscop Minerva, cunoscută pentru precizia cu care face previziunile astrologice și mult iubită de public pentru horoscopul prezentat de ea, revine în grupul Smart Activity.Horoscop Minerva săptămânal și lunarTimp de 3 ani a realizat horoscopul săptămânal și horoscopul lunar pe Revista Teo, cel mai citit site de femei din România, iar odată cu noile schimbări editoriale, Minerva revine cu mult apreciatul său horoscop pe huff.ro.În fiecare săptămâna, previziunile horoscopului săptămânal vor fi publicate în rubrica Horoscop Minerva. Tot acolo în fiecare lună veți găsi celebrul Horoscop Lunar Minerva.Dacă doriți să o contactați pe Minerva o găsiți pe blogul ei Astrologie cu Minerva.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Horoscop Minerva

To Top