Connect with us
Doliu în lumea filmului. A murit marele actor nea ”Bombi”

Monden

Doliu în lumea filmului. A murit marele actor nea ”Bombi”

Petre Constantin, zis nea ”Bombi” sau „Bombardel”, s-a stins din viață. Acesta a fost unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Sergiu Nicolaescu, pe care el l-a apreciat extrem de mult de-a lungul vieții.

Petre Constantin s-a stins din viață

Celebrul actor Petre Constantin era și un pirotehnist extrem de apreciat, mai ales de către maestrul Sergiu Nicolaescu. El a apărut în roluri mici, în filme precum „Mihai Viteazu” (1970), „Vifornița” (1973) sau „Toamna Bobocilor” (1975). Tot în 1975 și-a luat și diploma de pirotehnist, iar de atunci a participat la aproape toate producțiile mari, pe partea de efecte speciale.

Nea Bombi a colaborat cu regizori mari, precum Sergiu Nicolaescu, Laurențiu Damian, Radu Mihăileanu, Doru Năstase sau Alexandru Tatoș, ceea ce i-a adus un mare succes de-a lungul carierei sale. După 1990, el a lucrat la Studiourile de la Buftea și a apărut pe genericele unor filme cunoscute precum „Modigliani” (regia Mick Davis, 2004), „The Secret Kingdom” (David Schmoeller, 1998), „Straight Into Darkness (Jeff Burr, 2004), etc.

Anunțul trist a fost făcut de reprezentanții Uniunii Cascadorilor Români. Înmormântarea are loc mâine, 7 ianuarie, chiar în ziua de Sfântul Ion. El va fi condus pe ultimul drum la ora 12:00, la Cimitirul Străulesti 2 de pe centura Bucureștiului. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o pot face la domiciliul acestuia, de pe strada Șos Chitilei, nr. 287 A.

‘Petre Constantin, cunoscut și ca „Bombi”, „Bombardel”, pirotehnistul care i-a fost alături maestrului Sergiu Nicolaescu în aproape toate filmele a  plecat dintre noi…

Daca doriți să-i aprindeți o lumânare sau să-i aduceți un ultim omagiu, nea Bombi este depus acasă, pe strada Sos Chitilei nr. 287 A.

Înmormântarea va avea loc, mâine după ora 12:00, la Cimitirul Străulesti 2 de pe centura Bucureștiului. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul lui!!!’, se arată pe rețelele de socializare.

Luni, 4 ianuarie, s-a stins din viață și Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din România. Ea ajunsese la vârsta de 72 de ani, cu o carieră de mai bine de 40 de ani. Anunțul a fost făcut de către foștii săi colegi de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești. Ea a făcut parte din spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi va mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Monden

To Top