Connect with us
Anca Jurma nu va mai fi șefa interimară a DNA. Cine se va ocupa de conducere

Știri

Anca Jurma nu va mai fi șefa interimară a DNA. Cine se va ocupa de conducere

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că Anca Jurma renunţă la nominalizarea pentru funcţia de procuror-şef interimar al DNA, fiind trimisă o adresă în acest sens în timpul şedinţei Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care avea pe ordinea de zi propunerea de prelungire a delegării acesteia pentru şefia interimară a DNA.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act luni de retragerea acordului dat de Anca Jurma pentru delegarea în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru AGERPRES, surse din CSM.

„În timpul şedinţei, în timpul deliberărilor la Secţie s-a primit o declaraţie din partea doamnei Jurma prin care renunţă la consimţământul prealabil acordat.

În cazul acesta, Secţia nu avea decât să ia act de voinţa dânsei, de retragere a consimţământului, acordului, şi veţi vedea ce va decide Secţia la o şedinţă următoare”, a declarat Toader la CSM.

Potrivit acestuia, „altă soluţie nu este”, iar secţia de procurori a CSM urmează să se întâlnească joia viitoare, „când probabil se va decide”.

Pana la delegarea unui nou procuror șef interimar, conducerea DNA va fi asigurata de cei doi adjuncti, Marius Iacob si Calin Nistor.

Tudorel Toader spune că demersul Ancăi Jurma este o chestiune strict personală. „Dânsa cred că este cea mai în măsură să spună în ce condiţii şi-a exprimat acordul şi în ce condiţii şi l-a retras. Personal nu pot să mă substitui domniei sale in a da explicaţii”, a spus Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat că procedura nu s-a încheiat. „Procedura nu s-a încheiat. Şi nimeni n-are un drept de decizie discreţionar, dincolo de exigenţele Constituţiei”, a adăugat el, cu referire indirectă la preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: Decizia finalului de an în justiție! Puiu Popoviciu pierde terenurile din Dosarul Băneasa

Citește și: Klaus Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader la șefia DNA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top