Connect with us
Ce sa nu faci de Buna Vestire

Știri

Ce sa nu faci de Buna Vestire. Stiai ca aceste lucruri sunt total interzise?

Ce sa nu faci de Buna Vestire: Iata cateva lucruri interzise in ziua acestei sarbatori!

Ce sa nu faci de Buna Vestire

Crestin-ortodocsii sarbatoresc Buna Vestire an de an, pe 25 martie. Blagovestenia, cum mai este cunoscuta in popor, aminteste de momentul in care Arhanghelul Gavriil i s-a aratat Fecioarei Maria spunandu-i ca il va naste pe Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

1. Nu ai voie sa arunci mamaliga in apa

In aceasta zi, spiritele rele capata mare putere, iar vrajitoarele pregatesc o reteta speciala de mamaliga ca sa isi duca la bun sfarsit intentiile mai putin bune. Pestii si pasarile care consuma mamaliga in aceasta zi vor muri, iar necazurile asupra gospodariei se vor inmulti.

2. Nu ai voie sa pui oua sub closca

Daca pui oua sub closca pe 25 martie, puii se vor naste cu malformatii. Batranii cred ca acestia pot veni pe lume cu doua capete si patru picioare si poarta cu ei insemne diavolicesti.

3. Nu manca oua

Ouale sunt interzise de doua ori in aceasta zi: o data pentru ca 25 martie cade anul acesta exact in Postul Pastelui, iar al doilea motiv este posibilitatea de a te imbolnavi de la oua. Ouale scoase de sub gaini se arunca la gunoi!

4. Nu uita sa iti feresti casa de blesteme!

E bine sa pui paine uscata in pragul casei si sare pentru a hrani ingerii. Ei vor veghea asupra casei si familiei tale tot anul si te vor apara de primejdii.

5. Nu te certa cu nimeni

Cel care se cearta in aceasta zi sfanta se va certa tot anul de acum inainte. Sfada aduce un val de necazuri si de neimpliniri sufletesti, asa ca incearca sa fii cat de diplomat poti.

6. Nu spala haine

Este o interdictie deja clasica pentru orice sarbatoare, insa aceasta trebuie respectata si de Buna Vestire. Spalatul hainelor te va lasa fara bani si te va deznadajdui in fata obstacolelor.

7. Cel mai important sfat: Nu uita sa te rogi

Este o zi de post si rugaciune, importanta pentru orice crestin adevarat. Nu uita de aproapele tau si aprinde o lumanare atat pentru vii cat si pentru cei adormiti.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top