Connect with us
Mihai Lucan, prima reacţie despre jurnalul secret găsit de anchetatori. Ce explicații a dat celebrul chirurg

Știri

Mihai Lucan, prima reacţie. Anchetatorii: Lista pacienților carora medicul le-a pus viața în pericol. Ce explicații a dat celebrul chirurg

Medicul Mihai Lucan a fost, luni, la poliție pentru controlul judiciar. Celebrul chirurg a oferit primele declarații despre jurnalul secret găsit de procurorii DIICOT.

„Mai am o agendă, dacă vreți vi-o dau, ca să vedeți cât de secretă e. Nu comentez ce spun procurorii. Crdeți că am vrut să-l abordez pe șeful DIICOT? Ați interpretat greșit. Doar Dumnezeu poate să mă protejeze.”, a spus Mihai Lucan, potrivit observator.tv.

Încă din iulie 2017, de când ştia că este pus sub urmărire, Lucan ar fi început să-şi fac strategia.

Potrivit procurorilor, planul medicului ar fi fost ca fosta sa avocată să facă un cerc protector în jurul său. Tot aceasta era cea care ar fi trebuit să construiască un sistem relaţional cu procurorii, judecătorii, poliţia şi reprezentanţi ai SRI.

„Trebuie să găsesc un avocat din Bucureşti, unul care să strângă poliţişti, procurori, judecatori, oameni puternici în jurul meu. Să fie scutul meu. Să afle tot. Să ştie tot. Să fie câini loiali cu colţi ascuţiţi. Să nu mă zgârcesc.

Trebuie să aflu cine e acest băiat (procurorul de caz). Ştie prea multe despre mine. Să nu uit să întreb ce hram poartă şeful lui (Horodniceanu). Să nu uit să caut în registre, să văd cine a trecut pe la mine, cine îmi e dator. Vrei să prinzi peşte, fă-te cârlig”, scrie în jurnal medicul Lucan.

Știre asemănătoare: Medicul lui Alexandru Arşinel a fost reţinut de procurorii DIICOT

Medicul Mihai Lucan a fost adus joi dimineaţa la sediul central al DIICOT din Bucureşti, pentru a fi audiat într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei.

Actualizare 14:55 – Medicul Mihai Lucan şi fiul său au fost reţinuţi de către procurorii DIICOT.

Mihai Lucan, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi din România, este acuzat de delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Fostul şef al Institutului de Urologie şi Tranplant Renal din Cluj, medicul care l-a salvat pe Alexandru Arşinel, ar fi traficat, timp de zece ani, banii, aparatura şi serviciile medicale ale statului, în beneficiul unei afaceri de familie.

Ar fi fost ajutat de fiul lui, dar şi de fostul manager al Institutului.

Până în prezent, două persoane au fost reţinute de procurori în acest dosar. Este vorba de Dan Emil Fofiu Sânpetreanu şi Sanda Rodica Baciu, director administrativ şi respectiv director economic în cadrul Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2005 şi până la finalul anului 2016, un număr de trei suspecţi, angajaţi ai unei clinici medicale din Cluj, au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz,

La sediul DIICOT a fost adus şi fiul medicului Mihai Lucan

a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei clinici medicale private, entitate prin intermediul căreia suspecţii şi-au promovat interesele”, susţin procurorii.

Potrivit DIICOT, medicul ar fi transferat ilegal, de la Institutul de stat, un dispozitiv medical pentru tratamentul bolnavilor de cancer. 159 de pacienţi au plătit pentru fiecare intervenţie între 3.000 şi 6.700 de euro, bani care au intrat în conturile clinicii private.

Delapidarea s-ar fi făcut şi prin servicii de laborator de care clinica profesorului Lucan a beneficiat gratuit. Analizele pacienţilor lui le-a plătit tot statul. Banii ar fi fost furaţi şi prin scăderea valorii tratamentului real pe care-l primeau pacienţii, faţă de ceea ce era consemnat în dosarele medicale.

Ancheta DIICOT vine după ani întregi în care de numele profesorului Mihai Lucan s-au legat sute de operaţii de transplant dificile, dar şi suspiciuni privind felul în care erau selectaţi pacienţii. Însuşi profesorul Lucan vorbea, în 2012, despre o „afacere” cu vieţile oamenilor arâtând, însă, spre alte centre de transplant din ţară.

Şi fiul lui Mihai Lucan, dar şi fostul manager al spitalului sunt suspecţi.

Citeşte şi Se schimbă banii de la 1 ianuarie 2018. BNR modifică bancnotele și monedele

BNR va lansa în circulație noi bancnote și monede cu noua stemă a țării, anunță instituția.

“În conformitate cu prevederile art. 14 și art. 17 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României și cu prevederile Legii nr.146/2016 pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema țării și sigiliul statului,

Începând cu data de 1 ianuarie 2018, Banca Naţională a României va lansa în circulație bancnote și monede cu noua stemă a țării.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat

Bancnotele cu noua stemă vor avea înscrisă pe avers data de ,,1 ianuarie 2018”. Toate celelalte elemente grafice ale bancnotelor și monedelor cu noua stemă, caracteristicile acestora, precum și elementele de siguranță ale bancnotelor cu noua stemă, vor fi aceleași cu cele ale bancnotelor și monedelor aflate în circulație.

Bancnotele și monedele cu noua stemă vor fi lansate în circulație în mod eșalonat, în funcție de nevoile reale ale circulației monetare.

Bancnotele și monedele cu noua stemă a țării vor circula în paralel cu cele existente în prezent în circulație”, se arată în comunicat.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top