Știri
Ce trebuie să faci cu bradul de Crăciun după ce au trecut Sărbătorile
După ce te-ai bucurat de entuziasmul şi căldura Crăciunului în jurul unui brad frumos, ai de înfruntat şi momentele triste în care strângi decoraţiunile şi scapi de pomul care ţi-a adus bucurie pentru o scurtă perioadă de timp.
Ce faci cu bradul după ce au trecut Sărbătorile? Ai la dispoziţie 5 soluţii.
După ce te-ai bucurat de entuziasmul şi căldura Crăciunului în jurul unui brad frumos, ai de înfruntat şi momentele triste în care strângi decoraţiunile şi scapi de pomul care ţi-a adus bucurie pentru o scurtă perioadă de timp.
Ce faci cu bradul după ce au trecut Sărbătorile? Ai la dispoziţie 5 soluţii.
Indiferent dacă decizi să scapi de bradul de Crăciun de Bobotează, înainte sau mai târziu, problema bradului îți va răpi din timpul liber când te decizi că nu-și mai are locul în locuința ta. Iată ce poți face cu bradul de Crăciun după Sărbatori, în funcție de tipul de brad ales.
Îl arunci la gunoi responsabil
Cei mai mulți români optează pentru aruncarea bradului la gunoi, dar unii o fac cu mai multă responsabilitate și spirit civic decât alții. Bradul ar trebui dus la ghenă, nu aruncat oriunde în spațiile publice. În multe orașe, autoritățile au găsit modalități de a valorifica brazii dacă nu sunt acoperiți de gunoi.
Renunță la ideea aruncării pe geam a bradului dacă în grădina blocului vecinii tăi au plantat răsaduri. Poți scoate bradul mai ușor din casă dacă folosești un sac de plastic, dar scoate-l atunci când ajungi la ghenă. Reciclarea brazilor este mai simpla atunci când aceștia nu au urme de ornamente, de plastic sau de sfoară între crengi.
Dacă îl poți duce direct într-o pădure, bradul va putea fi folosit de rozatoare și păsări ca adăpost, sau va hrăni alti copaci când se descompune.
Îl folosești în grădina
Transformat în rumeguș, bradul poate fi utilizat ca un mulci excelent pentru grădină, material organic care se pune pe pământ și apără rădăcinile plantelor de boli și dăunători.
Dacă nu îl poți prelucra pentru a obține rumeguș, bradul poate fi tăiat, iar crengile sale se transformă în araci naturali pentru plantele din grădina ta.
Îl transformi în foc de tabără
Chiar dacă nu ai încălzire pe bază de lemn, poți transforma bradul într-un foc de tabără frumos în curte, iar cenușa și resturile de materie vegetala pot fi folosite ca îngrăsăminte pentru florile, legumele sau pomii din curtea ta.
Îl pui la loc în dulap
Tot mai mulți români optează pentru un brad de Crăciun artificial, care te scapă de cheltuielile și efortul de a găsi bradul ideal și de a scăpa de el în fiecare iarnă.
Dacă mirosul de brad este motivul principal pentru care nu vrei un pom artificial, cumpără în fiecare iarnă câteva crengi pe care le poți împodobi apoi în alte camere sau le poți pune chiar lângă bradul artificial pentru a te bucura de aroma plăcută a coniferului.
Îl replantezi
O altă soluție ecologică pentru bradul de Crăciun este bradul cu balot, care ajunge viu în casa ta și poate fi replantat.
Mai multe asociatii ecologice oferă soluții pentru brazi naturali, care îți pot înfrumuseța căminul de Crăciun fără să moară pentru asta.
Brazii cu balot au însă nevoie să fie îngrijiți cât timp îți decorează casa. Ar trebui păstrați la temperaturi de maxim 20 C, nu poți pune la fel de multe ornamente și au nevoie să fie udați.
Dacă te-ai decis să iei un brad cu balot, nu poți să-i tai vârful, dar după Crăciun știi că va ajunge înapoi în pădure, unde va continua să producă oxigen pentru planetă și să ofere un mediu bun pentru multe viețuitoare, scrie eva.ro.
Jhon
16 decembrie 2019 at 10:51
Live.