Connect with us

Știri

Paul Allen, cofondatorul companiei Microsoft, a murit la 65 de ani

Vești triste vin din Statele Unite ale Americii. Cofondatorul celebrei companii Microsoft, Paul Allen, a murit, luni (15 octombrie), la vârsta de 65 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de către reprezentanţii companiei de investiţii Vulcan pe care acesta o deţínea.

„Cu o tristețe profundă, anunțăm moartea fondatorului nostru Paul G. Allen, co-fondatorul Microsoft și remarcabilul tehnolog, filantrop, constructor comunitar, conservator, muzician și susținător al artei”, au transmis reprezentanţii companiei Vulcan, printr-un comunicat.

„Paul Allen a murit luni după-amiază, 15 octombrie 2018, din cauza complicațiilor provocate de limfomul non-Hodgkin, în Seattle. Paul Allen avea 65 de ani”, se mai arată în comunicat.

Bărbatul suferea de această afecțiune încă din anul 1983. În urmă cu două săptămâni, acesta anunțase că se află cu tratament și era optimist în privința șanselor de recuperare.

Paul Gardner Allen a fost un antreprenor american a cărui avere are la bază construirea împreună cu Bill Gates a companiei Microsoft. Din cauza bolii de care suferea, magnatul s-a retras în 1983, lăsându-l pe Bill Gates să continue cu numeroasele schimbări din cadrul companiei.

„Am inima frântă de moartea unuia dintre prietenii mei cei mai buni și cei mai dragi, Paul Allen. Paul era un adevărat partener și prieten. PC-ul nu ar fi existat fără el”, a declarat Bill Gates într-un comunicat de presă.

Allen apărea foarte des în lista celor mai bogați oameni din lume, în anul 2006 el fiind clasat de către revista Forbes pe locul șase în lume, cu o avere estimată la 22 de miliarde de dolari americani. El era directorul companiei Charter Communications și a renunțat la acțiunile companiei Dreamworks Animation.

Allen era de asemenea și proprietarul a două echipe sportive profesioniste: Seattle Seahawks din Liga de fotbal american și Portland Trail Blazers din NBA.

Allen a fonsta Microsoft cu Bill Gates în Albuquerque, New Mexico, în 1975 și au început să comercializeze un program de interpretare a limbii numit BASIC. Tot el venit și cu ideea numelui original de „Micro-Soft”, potrivit unei mărturisiri pe care a făcut-o în anul 1995.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top