Connect with us
Bill și Melinda Gates divorțează. Ce a anunțat Bill Gates

Externe

Bill și Melinda Gates divorțează. Ce a anunțat Bill Gates

Bill și Melinda Gates pun capăt căsniciei lor după 27 de ani, au anunțat cei doi într-o declarație pe conturile lor oficiale de Twitter.

„După multă gândire și multă muncă asupra relației noastre, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei noastre”, se arată în declarație.

Cuplul și-a fondat împreună organizația filantropică, Fundația Bill și Melinda Gates, în anul 2000. De atunci, fundația a cheltuit 53,8 miliarde de dolari pentru o gamă largă de inițiative legate de sănătatea globală, reducerea sărăciei și altele, potrivit site-ului său.

„Am crescut trei copii incredibili și am construit o fundație care lucrează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viață sănătoasă și productivă. Continuăm să împărtășim credința în această misiune și vom continua să lucrăm împreună la fundație, dar nu mai credem că putem să creștem împreună ca și cuplu în această nouă etapă a vieții noastre”, se arată în declarație.

Melinda Gates a depus luni o cerere de divorț în King County, Washington, cerând unui judecător să dizolve căsătoria pe baza contractului de separare a cuplului. În documentele disponibile publicului nu au fost incluse detalii financiare.

Bill Gates este unul dintre cei mai bogați oameni din lume. Averea sa netă era de 137 de miliarde de dolari în luna februarie, potrivit clasamentului Bloomberg Billionaires Index.

Bill, în vârstă de 65 de ani, și Melinda Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au cunoscut la Microsoft – pe care Bill Gates a fondat-o și pe care o conducea, la vremea respectivă, în calitate de CEO. Ea a început ca manager de produs, fiind singura femeie din prima promoție de absolvenți de MBA care s-a alăturat companiei, iar în cele din urmă a urcat în ierarhie până a devenit director general al produselor informatice.

S-au cunoscut la scurt timp după ce s-a alăturat companiei, în 1987, la o cină de afaceri din New York.

Ea a descris întâlnirea în cartea sa, „The Moment of Lift”: „Momentul de ridicare”. „Am ajuns târziu, iar toate mesele erau ocupate, cu excepția uneia, la care mai erau încă două scaune goale, una lângă alta. M-am așezat pe unul dintre ele. Câteva minute mai târziu, Bill a sosit și s-a așezat pe celălalt.”

Citește și: Ce previziuni de-ale lui BILL GATES s-au adeverit de-a lungul timpului! Este incredibil!

Bill și Melinda Gates s-au căsătorit în Hawaii în 1994.

În ultimul an, soții Gates, prin intermediul fundației lor, s-au implicat în lupta împotriva Covid-19 și în efortul de a dezvolta tratamente și vaccinuri și de a le distribui în mod echitabil în întreaga lume. Până în decembrie, grupul a alocat un total de 1,75 miliarde de dolari pentru răspunsul global la pandemie.

În martie 2020, Bill Gates s-a retras din consiliile de administrație ale Microsoft și Berkshire Hathaway pentru „a se dedica mai mult timp priorităților sale filantropice”, inclusiv activității de combatere a schimbărilor climatice.

Melinda Gates este, de asemenea, fondatoarea firmei de investiții Pivotal Ventures, care a confirmat separarea cuplului.

„Cerem spațiu și intimitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață”, a declarat luni perechea în declarația lor.

Fundația Bill și Melinda Gates nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea CNN Business.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top