Știri
Președintele Coaliției pentru Familie nu crede în cazurile de violență domestică din România: „Sunt accidente”
Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie, consideră că agresiunile asupra copiilor și violența domestică alarmantă din România sunt simple accidente.
El a declarat că nu crede că statisticile UE și ale Poliției Române în ceea ce privește violența în familie sunt reale și că există doar cazuri accidentale de femei omorâte în bătaie de soți sau de copii maltratați.
Conform unui studiu despre abuz, realizat în 2013 de organizația Salvați Copiii, 63 la sută dintre părinții români au declarat că își bat copiii. De asemenea, există și statistici ale Poliției Române, conform cărora, săptămânal, 2 femei sunt ucise în bătaie de soți.
Președintele Coaliției pentru Familie nu crede în aceste date.
Întrebat dacă nu crede că, în România, unii copii sunt bătuți de părinți, Mihai Gheorghiu a răspuns categoric.
„Nu, nu am această experiență. trăiesc în România de când m-am născut, nu cred că…această idee de a crea din familia românească un teritoriu al violenței împotriva femeilor, împotriva copiilor…Eu nu spun că nu există accidente. Acest procent de 63% este sigur fals. Eu nu cred în așa ceva”, a spus președintele Coaliției pentru Familie.
Cel care a inițiat referendumul referitor la redefinirea familiei a dat de înțeles că CpF nu este interesată de rezolvarea problemei violenței în familie.
„Cred că acest lucru ar trebui să-l discutați la Poliția Română. Nimeni nu spune că nu există violență în familie, că nu există medii dominate de vicii, cum ar fi alcoolismul. E o problemă, dar noi nu le putem rezolva pe toate.
Puteți forma oricând o organizație alături de colegii dumneavoastră pentru a rezolva această problemă”, i-a transmis acesta jurnalistei de la Libertatea, care-l intervieva.
Referitor la statisticile privind riscul de sărăcie în care trăiesc aproape jumătate dintre copiii din România, Gheorghiu a spus că de asta trebuie să se ocupe Guvernul, „pentru că are fondurile necesare”.
Gabi
25 septembrie 2018 at 15:55
Asta traieste intr-o Romanie paralela!