Connect with us
Șeful Jandarmeriei, reacție după incidentele de la protestul Diasporei: "Prea ne-am învrăjbit"

Știri

Șeful Jandarmeriei, reacție după incidentele de la protestul Diasporei: „Prea ne-am învrăjbit”

Șeful Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, a avut o primă reacție ca urmare a incidentelor violente de la protestele din 10 august.

În cadrul unei declarații de presă, el a ținut o pledoarie pentru jandarmi și a făcut apel la înțelegere. El a mai spus că jandarmii și-au făcut treaba, dar că justiția își va face treaba și îi va trage la răspundere pe cei vinovați de incidentele de la proteste, fie că sunt jandarmi sau civili.

Sebastian Cucoș a plecat apoi, fără să răspundă întrebărilor jurnaliștilor și fără să spună nimic despre modul dur de intervenție al jandarmilor de la Protestul Diasporei

„Am 22 de ani de carieră militară într-o instituție în care am evoluat. Nu am făcut decât să îmi iubesc țara, să cred în Dumnezeu și în camarazii mei.

Am văzut polarizări diferite în spectrul media vizavi de ultimele evenimente. Prea ne-am învrăjbit, prea ne-am urât unii pe alții.  Cei care au greșit vor plăti.

Jandarmii ăștia sunt aceiași care au scos oamenii din zăpadă și de la inundații.

Am văzut polarizări diferite: că îmi dau demisia, că voi fi judecat etc. Am absolvit un examen legal pentru poziția de comandant al Jandarmeriei Române. E necesat avizul CSAT, e o procedură, durează.

Aștept că acest parcurs procedural să se încheie.

Dragi români, suntem în anul Centenar, haideți să ne așezam la calm, la moderație, la înțelegere.

Colegii mei și-au făcut datoria. Va asigur că oamenii în uniformă își merită respectul.

Dacă există cineva care se face vinovat de ceva, va fi investigat, fie că este jandarm, fie că este civil. Avem o justiție care își face treaba.

Atât am avut să vă spun”, a spus Sebastian Cucoș.

Reamintim că cel de-al doilea mandat de interimar în fruntea Jandarmeriei al lui Sebastian Cucoș va lua sfârșit mâine. Carmen Dan i-a solicitat președintelui convocarea CSAT pentru validarea acestuia pentru un mandat plin de șef al Jandarmeriei Române.

Administraţia Prezidenţială informează, însă,  că luarea unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării în ce priveşte numirea colonelului Sebastian Cucoş în funcţia de inspector general al Jandarmeriei Române ar urma să se realizeze abia după pronunţarea organelor judiciare abilitate cu privire la legalitatea acţiunilor Jandarmeriei Române de la protestul din 10 august.

Citește și: Update: Jandarmeria Română rămâne fără șef. Ce s-a întâmplat cu Sebastian Cucoș

Citește și: Ancheta privind incidentele de la protestul din 10 august ajunge la Parchetul General

Citește și: Ce spune ghidul de intervenție al MAI despre modul în care trebuie să acționeze jandarmii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top