Connect with us
Boală extrem de rară descoperită la Bacău. Medicii sunt în alertă

Știri

Un spital a fost băgat în CARANTINĂ. Boala este extrem de contagioasă

Managerul Spitalului Municipal Motru, din judeţul Gorj, medicul Alin Cristian Efrim, a declarat pentru News.ro că un copil de patru ani, care s-a prezentat în stare gravă la Unitatea de Primiri Urgenţe, joi dimineaţa, a decedat în cursul zilei.

Informațiile sunt contradictorii. În timp ce unele posturi de televiziune spun că spitalul e în carantină, directorul unității infirmă.

Reprezentanţii spitalului spun că au închis imediat secţia de Primiri Urgenţe pentru a o dezinfecta.

Potrivit sursei citate, s-a dispus o dezinfecţie generală a unităţii medicale.

”Nu s-a intrat în carantină, dar am închis Urgenţa temporar pentru o dezinfecţie generală. S-a dezinfectat, apoi am redeschis. Noi am anunţat şi DSP Gorj să facă investigaţii în comunitate, în oraş”, a declarat medicul.

Știrea inițială

Un copil de patru ani din municipiul Motru, judetul Gorj, a decedat la spital, fiind suspect de meningită. Doi copii care au intrat în contact cu minorul decedat la Motru, suspect de infecţie cu meningococ, internaţi în spital, scrie news.ro.

”Copilul avea patru ani şi a venit la Urgenţă în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, dureri de cap, purpură. La scurt timp a intrat în stop cardio respirator, iar medicii i-au aplicat manevre de resuscitare, însă în zadar. Avem ca suspiciune de diagnostic o infecţie cu meningococ, dar aşteptăm confirmarea. Am luat măsurile să prevenim şi apariţia altor cazuri”, a declarat medicul Alin Cristian Efrim.

Managerul Spitalului Municipal Gorj a adăugat că persoanele care au intrat în contact cu copilul de patru ani, decedat, dar care nu au simptome, trebuie să se prezinte la medicul de familie. Cei care au febră şi dureri de cap, să meargă la spital pentru a fi consultaţi de medicii specialişti.

Decesul copilului de patru ani a avut loc la ora 6.35, joi dimineaţa. Trupul neînsufleţit al acestuia a fost dus la IML pentru autopsie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top