Connect with us
Mai multe localități, sub supraveghere pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Social

Mai multe localități, sub supraveghere pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, în special în unele zone, ceea ce determină autoritățile să se gândească la cele mai negre scenarii, precum carantinarea localităților respective.

Mai multe localități, sub supraveghere pentru carantină. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în România există, la acest moment, sub supraveghere trei localități în care numărul de cazuri de îmbolnăvire este îngrijorător de mare, aproape de limita care impune adoptarea mai multor restricții. Deși încă nu s-a stabilit ceva concret, se urmărește constant evoluția în aceste zone, pentru a se stabili dacă este necesară impunerea carantinei sau nu.

De altfel, premierul a declarat că, odată cu intrarea în vigoare de ieri, 21 iulie, a legii numărul 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, este posibilă aplicarea acestor măsuri acolo unde este nevoie. El a explicat că, în cazul în care într-un sat, un cartier, o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală pentru a evita răspândirea virusului.

„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii.”, a declarat Orban.

Orban a menționat că în județul Argeş sunt 3 localităţi sunt sub evaluarea autorităților şi la fel și în Brașov, alte trei sau patru, concluzie la care s-a ajuns în urma unei evaluări făcute pe localități. Astfel, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea activității din aceste zone. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă va fi necesar, premierul a avertizat că nimic nu îi poate opri să aplice corect legea.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top