Connect with us
Medic din România, apel către Nelu Tătaru după cazul Andreei Esca: "Acest tip de terapie se adresează tuturor, nu decât personalităților!"

Sanatate

Medic din România, apel către Nelu Tătaru după cazul Andreei Esca: „Acest tip de terapie se adresează tuturor, nu doar personalităților!”

Medicul Dan Grigorescu, de la Spitalul de Urgență din Brașov, infectat cu coronavirus în această primăvară și vindecat între timp, îi cere public ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să inițieze un program de  evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de COVID-19. Decizia lui de a transmite acest mesaj a fost determinată de cazul lui Alexandre Eram, soțul Andreei Esca, ce a beneficiat de tratament cu plasmă, fiind într-o stare extrem de gravă. Astfel, medicul susține că toți oamenii ar trebui tratați prin această metodă, nu decât persoanele cunoscute.

Medic din România, apel către Nelu Tătaru după cazul Andreei Esca: „Acest tip de terapie se adresează tuturor, nu doar personalităților!”

Medicul Dan Grigorescu, de la Spitalul de Urgență din Brașov, a contractat virusul în primăvară și, între timp, s-a vindecat. Situația Andreei Esca, mai exact a soțului său, Alexandre Eram. Acesta a fost la terapie intensivă, a avut nevoie de ventilație și a fost tratat cu ajutorul plasmei recoltate de la persoanele deja infectate și vindecate, care au dezvoltat anticorpi și pot ajuta, la rândul lor, alți oameni în stare gravă.

Astfel, medicul din Ardeal îi propune lui Nelu Tătaru să demareze un program prin care toate persoanele vindecate de coronavirus să fie testate în vederea dezvoltării anticorpilor, pentru ca mai multe persoane să beneficieze de tratamentul cu plasmă autoimună, având în vedere că, din informațiile publice, soțul Andreei Esca și ÎPS Pimen au fost singurii despre care s-a aflat. El consideră că nu ar trebui făcute diferențe și că oamenii ar trebui să aibă șanse egale la acest tratament.

“Un simplu cetățean ar trebui sa înțeleagă că acest tip de terapie se adresează tuturor cazurilor grave, nu doar personalităților. Dar oare există suficientă astfel de plasmă pentru toți cei care ar avea nevoie? Nu prea. Domnule Ministru Tătaru, în acest context, vă rog public să declanșați mecanismul instituțional de care dispuneți în calitate de Ministru al Sănătății pentru a iniția un Program Național de evaluare a imunității tuturor pacienților infectați și vindecați de Covid-19, prin testarea gratuită pentru aceștia a nivelului de anticorpi specifici.”, a precizat medicul.

Medicul susține că acest program ar trebui să fie inițiat cât mai repede, pentru că ar reprezenta o soluție utilă, de care oamenii ar putea beneficia și care chiar i-ar ajuta în condițiile în care ar fi în stare gravă. În încheiere, medicul se oferă voluntar la acest program, în cazul în care ministrul va lua măsuri în acest sens.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sanatate

To Top