Connect with us

Spiritualitate

Rugăciune închinată Sfintei Filofteia. Cele mai puternice cuvinte ale zilei

Rugăciune închinată Sfintei Filofteia. Cele mai puternice cuvinte ale zilei

Ziua de 7 decembrie este una dintre cele mai importante ale acestei luni, având în vedere că este sărbătorită anual Sfânta Filofteia. Se numără printre cele mai mari sfinte ale calendarului ortodox, care are o mare putere și este considerată ocrotitoare și făcătoare de minuni. Rostește astăzi această rugăciune pentru a scăpa de probleme și orice boală.

Rugăciune către Sfânta Filofteia

Sfânta Muceniță Filofteia a dus o viață plină de credință, iar cea care i-a insuflat această virtute a fost chiar mama ei. Marea Sfânta l-a iubit foarte mult pe Dumnezeu, chiar și după ce a rămas orfană de mamă la o vârstă fragedă. La doar 12 ani a fost ucisă de tatăl ei pentru că nu s-a lepădat de credință și a continuat să facă voia Lui.

Sfânta Muceniță Filofteia este una dintre cele mai mari și tinere sfinte și ziua de 7 decembrie se numără printre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. În această zi trebuie să ne rugăm mai mult și să respectăm tradiția, pentru a nu o mânia pe marea Sfântă. Nu se spală, nu se calcă și nu se coase. De altfel, nu se fac treburi casnice și se ține post.

Rugăciunea zilei

Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor şi a fetelor care vor să se căsătorească. Astfel, orice mamă care îi vrea binele copilului său, orice tânăr cu probleme și orice fată singură se poate ruga la marea Sfântă pentru a primi ajutor. Se spune că este și aducătoarea ploii și cea care protejează culturile țăranilor.

Rugăciunea către Sfânta Filofteia poate deveni o alinare în vremuri de boală și supărare și te poate scăpa de orice problemă și povară de pe suflet. Rostește-o azi, în zi de sărbătoare, precum și în orice moment în care simți nevoia să te rogi, pentru că Filofteia va trimite ajutor către tine.

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți. Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul.

Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile. Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.
Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele. Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău. Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top