Tradiții și superstiții de Florii la catolicilor 5 aprilie aprilie 2020

05.04.2020
Tradiții și superstiții de Florii la catolicilor 5 aprilie aprilie 2020

Floriile la Catolici pica anul acesta pe 5 aprilie, iar Paștele și Învierea Domnului va fi serbată pe 12 aprilie în calendarul Romano-Catolic.

Catolicii sarbatoresc Invierea Domnului  mai repede decât ortodocșii. La fel ca ortodocsii, catolicii respecta o serie de traditii si obiceiuri care au legatura cu sarbatoarea Floriilor.

Slujba de Florii este tranmisă LIVE pe STIRI24 și HUFF.ro.

LIVE Duminica Floriilor la Catolici 5 aprilie 2020

Urmărește mai jos slujba de Florii tranmisă live direct de la Vatican. Slujba de Florii de astăzi, duminică, 5 aprilie, ar trebui să înceapă la ora 8:00, ora României. Transmisiunea va fi live stream non stop.

Ce traditii respecta catolicii de Florii

Motivul pentru care duminica dinaintea Pastelui se numeste duminica Floriilor este pentru ca Iisus Hristos a fost intampinat in Ierusalim cu flori si ramuri de finic, palmier si maslin.

Crestinii romano-catolici si greco-catolici merge la biserica in duminica Floriilor. Aceasta duminica deschide seria sarbatorilor pascale. Este ziua cand Domnul nostru Iisus Hristos a intrat in Ierusalim si a fost aclamat de multime.

Inainte de Florii, catolicii participa la diverse procesiuni, in cadrul carora marsaluiesc purtand in maini ramuri de masline sau de salcie. La finalul procesiunii, in ziua de Florii, catolicii isi sfintesc crengutele in biserica.

In duminica Floriilor au loc rugaciuni speciale si intalniri ale tinerilor. Tot in aceasta zi crestinii se spovedesc si se pregatesc pentru Invierea Domnului. Spre deosebire de ortodocsi, catolicii se impartasesc cu azima (un fel de napolitana) in locul painii si cu vin. Tot in aceasta zi se sarbatoreste Ziua Tineretului, nascuta din dorinta Papei Ioan Paul al II-lea.

Dupa ce sfintesc crengutele de salcie le pun la geamuri si la porti. Acest ritual ii apara pe credinciosi de boli si ii face mai sanatosi.

Cel mai important centru religios in ziua Floriilor si ziua Invierii Domnului este Vaticanul, loc in care se aduna sute de mii de romano-catolici in fiecare an.

Articole relaționate