Connect with us
Aljona Savchenko şi Bruno Massot

Sport

Aljona Savchenko şi Bruno Massot, surpriză la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

Germanii Aljona Savchenko şi Bruno Massot au devenit campioni mondiali la patinaj artistic în proba de perechi, joi la Milano (Italia), la o lună după ce au cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Savchenko (34 ani) şi Massot (29 ani) au stabilit cu această ocazie un nou record mondial atât în programul liber (162,86 puncte), cât şi la total (245,84 puncte), devansându-i net pe principalii lor adversari.

Ruşii Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, dubli campioni europeni en titre, antrenaţi de fostul partener al lui Savchenko, Robin Szolkowy, au obţinut argintul, cu 225,53 puncte, în timp ce francezii Vanessa James şi Morgan Cipres, care nu au mai urcat niciodată până acum pe podium la un Campionat Mondial, au intrat în posesia bronzului, cu 218,36 puncte.

Aceste Mondiale post-olimpice s-au derulat în absenţa a două dintre perechile proaspăt medaliate la Jocurile din Coreea de Sud, chinezii Wenjing Sui/Cong Han (argint) şi canadienii Meagan Duhamel/Eric Radford (bronz), ultimii anunţându-şi recent retragerea din activitate.

Pentru Bruno Massot, francezul care patinează pentru Germania, acesta este primul titlu de campion al lumii, în timp ce Aljona Savchenko, originară din Ucraina, şi-a trecut în palmares a şasea coroană mondială. Ea a cucerit primele cinci titluri (2008, 2009, 2011, 2012 şi 2014) alături de Robin Szolkowy.

Clasamentul final al probei de perechi
1. Aljona Savchenko/Bruno Massot (Germania) 245,84 puncte
2. Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov (Rusia) 225,53
3. Vanessa James/Morgan Cipres (Franţa) 218,36
4. Natalia Zabiiako/Alexander Enbert (Rusia) 207,88
5. Nicole Della Monica/Matteo Guarise (Italia) 206,06.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Simona Halep, ultimele detalii despre starea sa de sănătate! Ce spune sportiva

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a asigurat miercuri, la Miami, că s-a recuperat după probleme pe care le-a avut la piciorul drept şi care au obligat-o să se retragă de la Doha, luna trecută . Acum, sportiva se simte „pregătită” să debuteze la competiţia din Florida, care va fi una „foarte dificilă”, informează agenţia EFE.

Halep, revenită în competiţie în urmă cu două săptămâni, la Indian Wells, unde a fost învinsă în semifinale de japoneza Naomi Osaka, cea care a câştigat în final trofeu, a precizat că se simte „bine” şi „nu are probleme sau disconfort”.

„Acesta este cel mai important lucru. Am jucat bine la Indian Wells. Au fost momente grele, însă acum m-am întors”, a spus reprezentanta ţării noastre, care va debuta joi la turneul de la Miami, împotriva franţuzoaicei Oceane Dodin.

„M-am antrenat din greu în aceste zile şi mă voi pregăti şi astăzi (miercuri). Mă simt pregătită să încep turneul. Va fi o competiţie foarte dificilă, cu siguranţă. Este un turneu important şi, din acest motiv, fiecare meci va fi greu. Însă mă aflu aici pentru a da tot ce am mai bun şi a încerca să câştig fiecare partidă pe care o voi disputa”, a asigurat Halep.

Chestionată în legătură cu preferinţele sale fotbalistice, Simona Halep a dezvăluit că urmăreşte evoluţiile echipei FC Barcelona, deoarece fratele ei este un fan al clubului catalan. Însă, chiar dacă îi „place” fotbalul, consideră că este „greu să urmăreşti un meci timp de 90 de minute”.

CITEȘTE ȘI: Zlatan Ibrahimovic a plecat de la Manchester United! Ce echipă a ales
Șase sportivi români, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top