Connect with us
Gest incredibil pentru Davide Astori! Ce va face echipa națională a Italiei, în memoria fotbalistului

Sport

Gest incredibil pentru Davide Astori! Ce va face echipa națională a Italiei, în memoria fotbalistului

Federaţia italiană de fotbal a anunțat că o inscripţie în semn de omagiu pentru Davide Astori, fostul internaţional italian decedat acum trei săptămâni, va figura pe tricoul echipei naţionale a Italiei care va juca sâmbătă seară la Manchester un amical împotriva Argentinei.

„Davide întotdeauna cu noi. 13”, va fi înscris sub blazonul celor patru stele care figurează pe tricoul Italiei, a precizat FIGC.

Davide Astori a încetat din viaţă la 31 de ani în noaptea zilei de 3 martie. El a murit într-o cameră dintr-un hotel din Udine, unde Fiorentina, echipa a cărei căpitan era, urma să dispute un meci de campionat cu Udinese.

Fundaşul central număra 14 selecţii în naţionala Italiei. Tricoul cu numărul 13 nu va fi atribuit pentru următoarele meciuri pe care Italia le va disputa cu Argentina, sâmbătă, şi cu Anglia, marţi. Acesta era numărul pe care Astori îl avea la club şi uneori în selecţionată.

ȘTIRE PE ACEEAȘI TEMĂ: Aljona Savchenko şi Bruno Massot, surpriză la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

Germanii Aljona Savchenko şi Bruno Massot au devenit campioni mondiali la patinaj artistic în proba de perechi, joi la Milano (Italia), la o lună după ce au cucerit aurul la Jocurile Olimpice de la PyeongChang.

Savchenko (34 ani) şi Massot (29 ani) au stabilit cu această ocazie un nou record mondial atât în programul liber (162,86 puncte), cât şi la total (245,84 puncte), devansându-i net pe principalii lor adversari.

Ruşii Evghenia Tarasova şi Vladimir Morozov, dubli campioni europeni en titre, antrenaţi de fostul partener al lui Savchenko, Robin Szolkowy, au obţinut argintul, cu 225,53 puncte, în timp ce francezii Vanessa James şi Morgan Cipres, care nu au mai urcat niciodată până acum pe podium la un Campionat Mondial, au intrat în posesia bronzului, cu 218,36 puncte.

Aceste Mondiale post-olimpice s-au derulat în absenţa a două dintre perechile proaspăt medaliate la Jocurile din Coreea de Sud, chinezii Wenjing Sui/Cong Han (argint) şi canadienii Meagan Duhamel/Eric Radford (bronz), ultimii anunţându-şi recent retragerea din activitate.

Pentru Bruno Massot, francezul care patinează pentru Germania, acesta este primul titlu de campion al lumii, în timp ce Aljona Savchenko, originară din Ucraina, şi-a trecut în palmares a şasea coroană mondială. Ea a cucerit primele cinci titluri (2008, 2009, 2011, 2012 şi 2014) alături de Robin Szolkowy.

Clasamentul final al probei de perechi
1. Aljona Savchenko/Bruno Massot (Germania) 245,84 puncte
2. Evghenia Tarasova/Vladimir Morozov (Rusia) 225,53
3. Vanessa James/Morgan Cipres (Franţa) 218,36
4. Natalia Zabiiako/Alexander Enbert (Rusia) 207,88
5. Nicole Della Monica/Matteo Guarise (Italia) 206,06.

 

CITEȘTE ȘI: Simona Halep, ultimele detalii despre starea sa de sănătate! Ce spune sportiva

Zlatan Ibrahimovic a plecat de la Manchester United! Ce echipă a ales

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top