Connect with us
Jocurile Olimpice de la Rio s-au incheiat

Sport

Jocurile Olimpice 2016 s-au incheiat. Romania, pe locul 47 in clasamentul final

Jocurile Olimpice, la care au participat 10.500 de jucatori s-au incheiat. Dupa ce flacara olimpica a fost stinsa a urmat un adevarat spectacol, cum este deja cunoscut la Rio. Jocurile Olimpice de peste patru ani vor fi gazduite de Japonia.

Citeste si: Jocurile Olimpice: Albert Saritov aduce ultima medalie pentru Romania

Citeste si: Alegeri SUA 2016: Donald Trump pare sa-si atenueze pozitia impotriva migrantilor ilegali

„Declar editia a 31-a a Jocurilor Olimpice inchisa. Chem tineretul lumii sa se reuneasca din nou, la Tokyo, peste patru ani”, a afirmat presedintele Comitetului International Olimpic, Thomas Bach.

Drapelul olimpic a fost predat de primarul oraşului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, guvernatorului capitalei Japoniei, Yuriko Koike, in cadrul ceremoniei de inchidere a Jocurilor Olimpice din Brazilia. Drapelul a fost predat dupa intonarea imnului Greciei, considerata „parintele” Jocurilor Olimpice, si dupa arborarea steagului acestei tari. Apoi s-a intonat imnul olimpic, dar si imnul viitoarei gazde a JO din 2020, Japonia.

La Jocurile Olimpice 2016, Romania a incheiat pe locul 47 in clasamentul pe medalii. Romania a obtinut aurul prin spada la feminin, argint la tenis prin Tecau si Mergea, bronz la canotaj 8+1, haltere (Sancraian) si lupte (Saritov). Este al doilea cel mai prost rezultat pentru Romania in privinta numarului de medalii, dupa 1952, cand a obtinut cel mai mic numar de medalii – patru.

Simona Pop, campioana olimpica la spada, a defilat alaturi de ceilalti sportivi reprezentativi pentru fiecare delegatie la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la cea de inchidere, sportivii „portdrapel” au sosit singuri, avand alaturi doar cate un reprezentant al organizatorilor. Apoi, au defilat sportivii care au mai ramas la Rio in ultimele zile de competitie, relateaza News.ro.

Flacara olimpica din arena Maracana a fost stinsa de „ploaie”, in acordurile piesei „Pelo tempo que durar” cantata de Mariene Castro, iar un carnaval pe Maracana a pus punct Jocurilor Olimpice din 2016. A fost cea de-a 31-a editie, nu lipsita de controverse, incidente, scandaluri, dar fara indoiala recordurile stabilite la Rio intra in istorie, iar detinatorii lor sunt eroii timpurilor moderne.

Sursa foto: Digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top