5 avantaje dovedite științific de care să fii mândră că ești femeie

08.03.2015
5 avantaje dovedite științific de care să fii mândră că ești femeie

5 avantaje dovedite științific de care să fii mândră că ești femeie:

1. CREIERUL FEMININ ARE O MEMORIE MAI BUNĂ
Femeile își aduc aminte de lucruri mai bine decât bărbații și acest lucru poate fi verificat doar făcând lista de cumpărături în casă. Bărbatul va avea mereu nevoie de un bilețel, în timp ce o femeie va avea întotdeauna în minte ce trebuie să cumpere pentru casă.

2. FEMEILE AU SIMȚUL OLFACTIV MAI FIN
Femeile au cu 50% mai multe celule în bulbul olfactiv, regiunea din creier unde ajung semnalele mirosurilor. Cu alte cuvinte, femeile detectează mai repede anumite mirosuri pe care bărbații le simt cu greu.

3. FEMEILE TRĂIESC MAI MULT
Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, potrivit tuturor studiilor efectuate de-a lungul timpului. Media de viață la femei poate depăși 80 de ani, iar speranța de viață mai mare pentru sexul frumos se datorează unor mai puține cazuri de boli cardiovasculare decât la bărbați.

4. FEMEILE SUPORTĂ MAI BINE DUREREA
Durerea feminină este mai ”dureroasă” decât cea masculină. Durerile din perioada ciclului menstrual sau din timpul nașterii sunt experimente pe care bărbații nu le cunosc și care le caracterizează pe femei mult mai rezistente în fața durerilor fizice.

5. FEMEILE SUNT MAI PUȚIN ALCOOLICE DECÂT BĂRBAȚII
Bărbații au până la de două ori mai mari șanse să devină alcoolici față de femei, arată numeroase studii în domeniu. Motivul ar fi dopamina, mai prezentă în creierul masculin decât feminin, care transformă nevoia de a bea alcool într-o dependență.