Top 3 minuni ale părintelui Arsenie Boca

09.03.2015
Top 3 minuni ale părintelui Arsenie Boca

Top 3 minuni ale părintelui Arsenie Boca:

LOCUL 3: PĂRINTELE CLARVĂZĂTOR
Arsenia Boca, cel mai iubit duhovnic al românilor, a avut darul clarviziunii, iar despre acest dar au vorbit mai mulți stareți și preoți care l-au cunoscut îndeaproape, printre care și Serafim Bădilă de la Mănăstirea Căișel. Părintele Serafim susține că la prima sa întâlnire cu Arsenia Boca, acesta i-ar fi spus toate păcatele pe care le are, dar preotul de la Căișel nu a rămas surprins recunoscându-i duhul sfânt. Pe vremea când Serafim dorea să studieze teologia, acesta era ușor debusolat deoarece nu avea bani să urmeze facultatea însă Arsenia Boca l-a încurajat spunându-i, fără să știe ce situație familială are, că mama lui îl poate întreține o vreme.

LOCUL 2: COPILUL CARE A MERS
O altă minune de-a părintelui Arsenia Boca o aflăm chiar din cartea „Ale mărturii despre Părintele Arsenie Boca”. În anul 1950, aflat la mănăstirea Prislop, duhovnicul a ieșit din mănăstire și toți enoriașii s-au aplecat în fața lui sărutându-i mâna în semn de respect. Doar un copil a rămas pe pătura de pe iarba din fața mănăstirii, deoarece acesta nu putea umbla. Unchiul copilului i-a cerut iertare părintelui Arsenie Boca pentru că nepotul său nu îl poate cinsti cum se cuvine, însă duhovnicul românilor i-a spus acestuia că poate să meargă. I-a întins mâna copilului, iar acesta, cu un deget, s-a sprijinit de mâna grea a preotului și s-a ridicat. Din acea zi putea să meargă fără nicio problemă.

LOCUL 1: ORBUL CARE A VĂZUT
Părintele Arsenie Boca i-a redat vederea unui orb, uimind pe toată lumea cu minunea sa. La o mare sărbătoare, acesta i-a spus bărbatului nevăzător să iasă din biserică, însă mulțimea spunea că nu va putea deoarece nu vede. Arsenie Boca le-a zis enoriașilor să-l lasă să iasă singur de pe ușa bisericii, iar bărbatul a exclamat când a văzut lumina de afară: „Eu văs!”