Connect with us

Stil

AVERTISMENT DUR: Pe Pamant se intampla ceva ”COLOSAL”

Cutremurul devastator din Nepal este pus pe seama influentei omului asupra naturii. ”Pe Pamant se intampla ceva colosal”, este de parere expertul in climatologie, Dominique Bourg.

Bourg este adeptul teoriei antropocenismului, si anume traim in epoca in care omul, prin activitatea sa, denatureaza lumea inconjuratoare provocand cataclisme care in mod normal nu ar avea loc. Era antropocenului se caracterizeaza prin cresterea productiei de dioxid de carbon ca urmare a interventiei factorului uman in mediu.

CITESTE SI: REACTIA UNUI ALPINIST ROMAN IN TIMPUL CUTREMURULUI DIN NEPAL

”Cu fiecare decada vom vedea ceva nou”, este explicatia lui Bourg la toate ciudateniile climatice care au loc in ultima perioada. Dioxidul de carbon din atmosfera a crescut in ultimii ani cu 40%, ceea ce reprezinta o adevarata amenintare, crede Bourg.
pamant
De asemenea, expertul de la Universitatea din Lausanne sustine ca un alt factor care duce la aparitia acestor fenomene apocaliptice ale naturii este prezenta a compusilor din nitrogen si fosfor in atmosfera. Concentratia de compusi nitrogenati este de trei ori mai mare decat in epoca anterioara antropocenului.
PAMANT 01

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top