Connect with us
bautura

Stil

Bautura pe care o respiri – un trend periculos?

Britanicii au gasit un nou mod prin care se pot ameti si anume bautura pe care o respiri. Cat de sanatoasa este ea pentru organismul uman?

Alcoholic Architecture este un bar din UK devenit celebru dupa ce a inlocuit bautura lichida cu un umidificator ce pompeaza aburi de gin tonic intr-un spatiu inchis. Petrecaretii absorb pe nas vaporii din „Nor”, prin porii de pe piele si prin pelicula ce protejeaza ochii, spun cei de la huffingtonpost.com.

Ideea nu este noua, dupa cum spune Douglas Miller, un expert in bauturi din cadrul Institutului Culinar din America si isi aminteste ca aceasta metoda era folosita inca din 1998.

In timp ce cobori la subsolul unei banci din sudul Tamisei, ti se ofera un poncho din plastic pentru ca vaporii respectivi sa nu iti intre in haine sau par, dupa care esti indreptat spre un colt al barului, imprejmuit de fasii de plastic.

CITESTE SI: 6 lucruri care vor disparea pana in 2020

In acel moment tot ce trebuie sa faci pentru a te imbata este sa stai in zona respectiva si sa respiri normal.


„Cred ca ultima data cand am facut ceva asemanator a fost atunci cand am varsat multa vodka (din greseala) in sauna”, a spus Tom Foreman, unul dintre clientii barului inedit.

Sam Bompas, unul dintre cei care au pus bazele barului spune ca „lcoolul ajunge direct in sange, ocolind astfel ficatul”. Pentru ca oamenii sa nu exagereze timpul petrecut in „Nor” este limitat la o ora, cu scopul de a evita starile de ebrietate.

Cu toate ca metoda pare sigura, medicii nu sunt de acord cu ea. ” Alcoolul evita in prima faza metabolozarea de catre ficat si ajunge direct la creier, lucru care face mai mult rau, caci gradul de intoxicatie creste, la fel ca si rapiditatea cu care acest lucru se intampla. Poate cauza efecte secundare grave si mai ales poate dauna creierului tinerilor aflati inca in dezvoltare”, spune Dr. William Shanahan.

Voi ce parere aveti despre aceasta metoda?

Sursa foto bloomberg.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top