Ce spun postarile si like-urile de pe Facebook despre personalitatea ta

30.07.2015
Ce spun postarile si like-urile de pe Facebook despre personalitatea ta

Tot ceea ce postezi, share-uiesti sau la ce dai like pe Facebook poate spune multe despre personalitatea ta in functie de informatiile de care esti mai interesat.

CITESTE SI: CUM ITI RECUNOASTE FACEBOOK FATA

Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au adunat date despre postarile si like-urile a 60.000 de utilizatori ai platformei Facebook. In urma analizei cercetatorilor acestia au demonstrat ca pot sa afle varsta, sexul, religia de apartenenta, orientarile sexuale si viciile oricaruia dintre cei 60.000 de utilizatori.

Toate aceste informatii au fost descoperite cu ajutorul unor algoritmi ce se bazeaza pe anumite concepte din sociologie si psihologie. Spre exemplu, un algoritm a demonstrat ca cele mai multe like-uri de pe Facebook date de persoanele cu o inteligenta sporita sunt pe cuvinte cheie precum ,, stiinta”, ,,stiati ca” , ,,afla”, ,,furtuna”.

Un site denumit Apply Magic Sauce, poate afla statusul relatiei, orientarea sexuala, genul si preferintele politice ale utilizatorilor de Facebook. Iar in cazul site-ului You Are What You Like, algoritmul folosit ofera informatii despre stabilitatea emotionala a unei persoane, despre cat de extrovertit sau introvertit este, cat si despre cat de deschis este la relatii de cuplu noi.

Chiar daca nu vrem sa se afle despre noi aceste date cu caracter personal, Facebook stie cum sa analizeze comportamentul uman. Spre exemplu, daca vrei sa iti ascunzi religia, atunci nu vei da like pe subiecte cu teme religioase si nu vei posta nimic care sa aiba legatura cu acest domeniu.

Sursa foto: facebookloginnewaccount.com