Connect with us
Cele mai delicioase ECLERE! Secretul pe care puţini îl ştiu

Stil

Cele mai delicioase ECLERE! Secretul pe care puţini îl ştiu

Cu siguranţă, eclerele sunt printre cele mai bune prăjituri. Uşor de făcut, cu un gust fabulos, reprezintă soluţia perfectă dacă ai poftă de ceva dulce.

INGREDIENTE

Pentru aluat

125 ml apă
125 ml lapte rece
125 g unt
5 ouă

Pentru cremă

1 litru lapte
6 gălbenuşuri
1 păstaie de vanilie
100 g zahăr
Pentru glazurat

100 g ciocolată neagră

ECLERE REŢETĂ. MOD DE PREPARARE

1. Într-o oală se pun la fiert apa, laptele, untul si sarea. Când fierb, se pune toata faina dintr-o data si se amesteca energic. Apoi, se adauga ouale, unul câte unul si, din nou, se amesteca energic pentru a le încorpora pe fiecare. Numai dupa ce un ou a fost încorporat se adauga un altul. Aluatul este gata când se desprinde de pereţii vasului.

2. Aluatul rezultat se pune într-un pos sau într-o punga taiata la un colţ si apoi se elibereaza în tava bucaţi lungi de aluat de circa 8 cm, la distana pentru a avea loc sa creasca.

3. Tava se da la copt pentru 10 minute cu usa închisa si apoi înca 25 de minute cu usa întredeschisa prin susţinerea usii cu ajutorul unui baţ de chibrit. Apoi, se lasa sa se raceasca.

4. Între timp, se prepara crema, pentru care ouale cu zaharul se freaca pâna ce se obţine o crema albicioasa iar laptele se fierbe cu vanilia. Când fierbe laptele se toarna peste crema de ou si se bate încet cu telul. Apoi, amestecul se toarna într-o oala care sa poata fierbe la bain-marie. Se lasa la fiert asa, amestecând din când în când, iar atunci când se desprinde de pereţii vasului este gata, conform unica.ro.

5. Crema se pune într-un pos sau seringa de patiserie si se umplu cojile de ecler taiate în doua pe lung.

6. Ciocolata se topeste la bain-marie si se toarna imediat peste ecleruri. Se lasa sa se întareasca, se dau la rece si apoi se servesc.

1 Comment

1 Comment

  1. Elena

    2017-08-29T08:04:58+03:00 at 8:04

    Si unde-i făina din ingrediente?? Câta făina trebuie?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top