Connect with us
Reteta de Paste: Briose aperitiv cu cascaval si oua

Rețete

Reteta de Paste: Briose aperitiv cu cascaval si oua

Daca te gandesti la meniul pentru Paste, ai putea include in lista ta si briosele aperitiv cu cascaval si oua. Este o reteta de Paste pe care o poti incerca si tu. Iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si cum se prepara aceste aperitive.

Reteta de Paste – Briose aperitiv cu cascaval si oua

Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 160 de grame de cascaval dat pe razatoare
– 12 oua de prepelita
– 2 oua de gaina
– 60 de grame de unt la temperatura camerei
– 330 de ml de lapte batut
– 1 plic de praf de copt
– 280 de grame de faina
– patrunjel proaspat (o legatura)
– piper macinat
– sare dupa gust
– ulei pentru a unge formele in care vor fi facute briosele
– rosii ce vor fi folosite pentru a decora briosele

Briosele se prepara in felul urmator: inainte de toate, se pun la fiert cele 12 oua de prepelita. Trebuie sa fie tari. Dupa ce se fierb, asteapta sa se raceasca, dupa care le poti decoji. Apoi, se va face o spuma de unt, folosind mixerul. Peste aceasta spuma se adauga ouale de gaina si se vor amesteca, de data aceasta cu ajutorul unui tel. Se adauga dupa aceea si cascavalul ras si se amesteca in continuare. Apoi se adauga patrunjelul taiat si laptele batut si se amesteca.

In faina se va pune praful de copt. Cele doua ingrediente vor fi amestecate cu acea compozitie ce contine cascavalul si restul ingredientelor. Se pun sarea si pieperul, dupa gust.

Compozitia va fi pusa in 12 forme pentru briose, unse cu putin ulei. Se pune jumatate din compozitie in forme, dupa care se pune cate un ou de prepelita in fiecare dintre cele 12 forme. Apoi se acopera cu compozitia ce contine cascaval.

Cuptorul va fi incalzit inainte. Dupa aceea se pun briosele si se lasa la o temperatura de 180 de grade. In aproximativ o jumatate de ora sunt gata. Pentru a afla daca sunt coapte, le puteti testa cu ajutorul unei scobitori. Apoi le puteti scoate din cuptor. Asteptati sa se raceasca inainte de a le scoate din forme. Dupa aceea pot fi decorate cu rosii.

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Rețete

To Top