Connect with us
Nu prea stii ce sa faci la cina – sa fie gustos, satios si rapid. Daca ai cartofi in casa plus inca 3-4 ingrediente poti sa pregatesti cartofi carbonara deliciosi

Utile

Nu prea stii ce sa faci la cina – sa fie gustos, satios si rapid. Daca ai cartofi in casa plus inca 3-4 ingrediente poti sa pregatesti cartofi carbonara deliciosi

Există multe rețete pentru cartofi gătiți la cuptor. Ca să nu fie simpli și banali, e bine să variem. Dar pentru rețeta de astăzi este mai bine să folosim felii. Vă garantăm că vă veți îndrăgosti de acești cartofi carbonara.

Sosul pentru acest fel de mâncare este foarte asemănător cu cel folosit la pastele carbonara. Felul de mâncare se dovedește foarte fraged și în același timp satisfăcător, ceea ce este ideal pentru o cină în familie. În loc de curcan, puteți folosi pui, iar baconul îl puteți înlocui cu piept de porc afumat. Puteți folosi orice brânză tare, dar parmezanul funcționează cel mai bine.

Ai nevoie de:

1 kilogram de cartofi
o legatura de ceapa verde sau ceapa galbena
200 grame de bacon
400 ml de smantana
100 grame de pamezan
3 oua
sare, piper
putin patrunjel maruntit

Mod de preparare:

Fierbe cartofii in coaja, apoi ii vei raci si ii cureti. Taie cartofii felii rotunde potrivite.

Taie ceapa marunt si caleste-o in putin ulei, impreuna cu baconul taiat fasii subtiri. Dupa ce se inmoaie ceapa, adauga smantana in care ai batut cele trei oua, eventual amestecata cu putina apa calduta, astfel incat sa nu se taie cand e pusa in tigaie.

Lasa sa dea in clocot amestecand continuu, pana cand sosul se smantana se ingroasa putin. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt sau un vas de yena cu putin unt si imparte cartofii in 2 sau 3 parti. Pune primul strat de cartofi pe fundul tavii si acopera cu jumatate sau o treime din sosul de smantana. Pune al doilea strat de cartofi si pune peste el tot sosul de smantana. Presara parmezan si tine la cuptor 10-15 minute. Presara patrunjelul maruntit.

Aceasta reteta este o varianta improvizata de la spaghetti carbonara, preparate traditional cu paste fierte care se amesteca cu bacon si cu ou batut ca pentru omleta, care se coace la contactul cu pastele fierbinti. Reteta ceva mai populara este cea in care oul se incalzeste intai intr-o tigaie cu putina smantana, sare si piper si apoi se amesteca cu pastele, evitand astfel riscul de a contacta boli din cauza oului crud.

Cartofii carbonara seamana cu reteta de paste, doar ca sunt copti, lucru care mai reduce putin din sos, transformand felul de mancare intr-o budinca.

Pofta buna!

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Utile

To Top