Connect with us

Stil

Compatibilitatea în funcție de culoarea ochilor

Știința care studiază irisul ochilor se numește iridologie. Specialiștii în domeniul se folosesc de fotografii ale irisului pentru a analiza culoarea, liniile, rețelele și  inelele de structură. Diferitele zone ale irisului corespund unor părți ale corpului și sugerează anumite schimbări ale stilului de viață, alimentației sau diete precise. Însă culoarea ochilor spune multe și despre personalitatea și abilitățile unui om.

Culoarea ochilor este definită de cantitatea și tipul de pigment din iris. La om, din punct de vedere fenotipic, culoarea ochilor se încadrează în trei categorii de bază: cafenii, albaștrii și verzi. Datorită naturii lor dominante cei mai des întâlniși sunt ochii căprui, urmați de cei verzi și albaștrii.

Însă rapoartele de pigmenți din iris pot determina și variante hibride ale ochilor. Astfel au apărut ochii negrii, gri, violeți, gri-verzi sau căprui-verzi.

Ochii albaștrii (gri)

Persoanele cu ochii deschiși la culoare, în nuanțe reci de gri sau albastru, sunt considerați a fi cei mai creativi. Energia creativă a acestora îi ajută să realizeze proiecte uimitoare, în care vor fi susținuți de persoanele cu ochi calzi, cărora le lipsește acest stimul creativ.

Citește și: TEST INEDIT: Ce culoare are sufletul tău?

Posesorii unor ochi albaştri sunt atractivi, inteligenți, temperamentali, comunicativi şi aventuros. Acestă personalitate îi face partenerii ideali ai oamenilor cu ochi căprui. Punctul slab al acestor persoane sunt capriciile.

Compatibilitate: Cheia pentru o relație reușită stă în alegerea unui partener cu ochi căprui.

Ochii verzi

Această nuanță se obține prin mixarea a două culori, galben și albastru. Suprapunerea unei energii calde și a uneia reci, presupune căutarea eternă a echilibrului. Acestor persoane le este greu să-și găsească liniștea interioară.

Oamenii cu ochii verzi sunt gingași, sinceri, stabili în relații și au nevoie de un partener pe măsură. Nu își dăruiesc inima cu ușurință dar când o fac e pentru totdeauna.

Compatibilitate:  Variantă ideală este tot un partener cu ochii verzi.

Ochii verzi-gri

Culoarea verde inhibă tirania și agresiunea purtată de culoarea gri. Acești oameni sunt foarte inteligenți, însă planurile nu li se realizează întotdeauna din cauza stării lor neconflictuale.

Oamenii cu ochii verzi-gri sunt pragmatici dar și romantici. Iubesc pasional înă nu uită care le sunt prioritățile și își prețuiesc independența.

Citește și: Personalitatea în funcție de culoarea părului, dezvăluită de Lidia Fecioru și Mihai Voropchievici

Compatibilitate: Partenerul lor ideal are ochii căprui-verzi.

Ochii căprui (negri)

Persoanele cu ochi căprui sunt perseverente și pot realiza tot ceea ce își propun, însă numai cu ajutorul altor oameni. Ei trebuie să învețe să se alimenteze cu energia celor cu ochii gri sau albaștri. Atuurile posesorilor de ochi închiși la culoare sunt voința, atractivitatea și capacitatea de a prinde momentul potrivit.

Aceste persoane au o voință de fier, însă sunt și individualiști, ambițioși și geloși. Incapacitatea de a se controla în momentele de furie le poate provoca mari necazuri.

Compatibilitate: Pentru că își aleg partenerul în funcție de capacitatea acestuia de a se sacrifica pentru el, cei cu ochi căprui sau negri, fac familie bună cu persoanele cu ochii albaștri sau gri.

Ochii căprui-gri

O culoare destul de rar întâlnită, acest amestec de căprui cu nuanțe de gri simbolizează o natură contradictorie.  Pentru dezvoltarea unor relaţii pe termen lung cu o asemenea persoană e nevoie de multă răbdare şi timp.

Acești oameni dau dovadă de multă vitalitate, inițiativă, pasiune și putere de a merge înainte chiar și în ciuda unor mari eșecuri.

Citește și: Tot ce nu știai despre corpul tău: Caracteristicile fizice care îți influențează destinul

Compatibilitatea: cea mai puternică legătură o creează cu cineva cu aceeași nuanță de ochi, sau cu o persoană cu irisul gri-verzui.

Ochii căprui-verzi

Persoanele cu ochii în această nuanță îți vor luat tot ce se poate, păstrând totuși o manieră demnă și diplomată. Răzbunarea și chiar cruzimea fac parte din filosofia lor de viață.

Această culoare emană o energie foarte puternică ce le dă o voință de fier, încăpățânare dar și o predispoziție la a face rău cu ușurință.

Compatibilitate: Culoarea ochilor partenerului ideal de viață este gri-verzui.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top