Culorile îți pot afecta starea de spirit

31.03.2015
Culorile îți pot afecta starea de spirit

Culorile aduc bucurie în viețile noastre zi de zi, însă știai că ele pot schimba felul în care te simțe de-a lungul unei zile?

Verdele – starea ta de spirit poate fi influențată în funcție de nuanța de verde pe care o vezi. Verdele deschis, sau nuațele de verde pădure au un efect calmant. De aceea este recomandat ca această nuanță să existe în spitale, mai ales în cele care treatează boli psihice. Nanțele de verde lime sunt energizante, în timp ce verdele măslină este o culoare mai rigidă, care nu oferă bunădispoziție.

Roșul – nu mai avem nicio îndoială că roșul este culoarea dragostei, însă aceasta invocă și numeroase sentimente intense precum frica, furia sau atracția sexuală. Roșul poate declanșa reacții primare, dar te poate face să te simți mai încrezător și mai puternic.

Gri – aceasta pare a fi o culoare lipsită de viață, care îi face pe oameni să se simtă lipsiți de interes. Pe de altă parte este o culoare conservatoare, care poate da sentimentele de stabilitate și hotărâre. Studiile arată că griul deschis de poate ajuta să te simți odihnit, în timp ce nuanțele închise te ajută să îți rezolvi problemele sentimentale.

Alb – albul semnifică puritate, curățenie și pace. Este o culoare calmantă, caldă, care te ajută să te regăsești și să te simți în largul tău.  Pe de cealaltă parte, albul poate induce plictiseală și lipsă de interes.

Galben – galbenul este asociat cu soarele, iar soarele este asociate cu optimisul și veselia. Așadar atunci când vezi alben te vei simți energizat, plin de inspirație și îți vei ridica moralul. Cele mai indicate sunt nuanțele pale, car enu obosesc ochiul și mintea. Prea mult galben intens poate induce oboseală și chiar sentimente de frică sau inferioritate.

Albastru – este o culoare asociată cu acea și liniște. Nuanțele deschise sunt potrivit epentru zilele în care ești trist sau posomorât, iar cele mai închise atunci când vrei să fii sobru. Totuși, o cameră vopsită în albastru poate fi rece și poate oferi sentimente negative.